Pošto nemaš kapacitet mozga da rezonuješ ove stihove i u koju svrhu su napisani moraću da ti pojasnim.
Dakle, ti iz ovoga sto si napisao jednim vrlo uvredljivim ironicnim tonom govoris o tome da sam ja drugim recima glup da razumem ove stihove, jer si napisao da ja nemam kapacitet mozga, sto znaci da ti smatras da nisi glup i da imas veci kapacitet mozga i da bolje razumes od drugih.
Da li shvatas da ovakav nacin pisanja sa tvoje strane prvenstveno nema veze sa duhom koji bi trebao da gaji jedan Hriscanin i da Bog ne odobrava ovakvo ponasanje.
Posto je to tako, onda je i tvoje razumevanje ovih stihova pod znakom pitanja, jer u tebi u tom slucaju preovladava ljudsko subjektivno.
Ljubav nikad ne prestaje a proroštvo ako će i prestati ,jezici ako će umuknuti, razuma ako će nestati
Sto se tice ovog dela teksta - ti si ga izvadio iz konteksta i predstavio u pogresnom svetlu.
Hajde da vidimo ceo tekst koji govori o ovome:
'''Ljubav nikad ne prestaje, a proroštvo ako će i prestati, jezici ako će umuknuti, razuma ako će nestati.
Jer nešto znamo i nešto prorokujemo;
A kad dođe savršeno, onda će prestati šta je nešto.
Kad ja bejah malo dete kao dete govorah, kao dete mišljah, kao dete razmišljah; a kad postadoh čovek, odbacih detinjstvo.
Tako sad vidimo kao kroz staklo, u zagonetki, a onda ćemo licem k licu; sad poznajem nešto, a onda ću poznati kao što sam poznat" ( 1 Korincanima 13. 8 - 12 )
Kao prvo, ovde u ovom tekstu vidimo da apostol Pavle jasno kaze da sada u ovom vremenu dok smo na zemlji:
1) '''ZNAMO NESTO'''
2) '''NESTO PROPROKUJEMO'''
3) '''VIDIMO KAO KROZ STAKLO U ZAGONETKI'''
Dalje apostol Pavle kaze - DA KADA DODJE SAVRSENO ONDA CE PRESTAI STO JE NESTO I TADA CE MO VIDETI LICEM K LICU.
Dakle, kroz rec Bozju, veru kao i prorocki dar koji je dat dok smo ovde na zemlji MI ZNAMO NESTO, odnosno vidimo duhovne realnosti kao kroz staklo u zagonetki.
Ali kada dodje Hristos i povede nas u Bozje carstvo slave, tada ce mo videti licem k licu i nece nam vise trebati prorocki dar da bude sredstvo kroz koji nam Bog danas pokazuje svoju slavu jer ce mo je videti i u njoj saucestvovati.
Sto se tice dara jezika, slazem se da govorenje cudnih nerazumnjivih jezika u pojedinim crkvama pentakostalnog tipa - nije od Boga, vec od druge strane.
To ne znaci da Bog ne moze dati ovaj dar u cilju opbjave jevandjelja.
Ja sam vec pre izvesnog vremena na ovom forumu prilozio neke primere iskustva ljudi u Adventistickoj crkvi kojima je dato da razumeju propovedi koje su se odrzavale na stranom jeziku.
Tako je jedna sestra posvedocila i ja sam licno slusao svedocanstvo te sestre, da je dok je bila u jednoj stranoj zemlji - odvela jednu svoju prijateljicu na propoved u Adventisticku crkvu u kojoj je jedan propovednik propovedao na stranom jeziku.
Posle propovedi ova sestra se setila da ova njena prijateljica nije znala ovaj strani jezik pa je htela da joj se izvini i rekla joj '''Molim te izvini sto sam te dovela na ovu propoved jer znam da ne znas jezik ali sam se tek kasnije setila'''
Na to joj je ova prijateljica odgovorila "O ne, ja sam razumela svaku rec koju je pastor izgovorio"
Ispostavilo se da je ovaj pastor iznosio propoved na svom stranom jeziku a ova zena je cula svaku rec na svom Srpskom jeziku.
Ovaj primer je identican primeru zapisanom u bibliji, gde su apostoli propovedali na razlicitim jezicima i razliciti narodi culi svaki na svom jeziku.
Ovaj dar ce posebno biti dat u poslednje vreme kada se jevandjelje bude objavljivalo celom svetu na razlicitim svetskim jezicima.