Dani Savamale u Mikser hausu

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.967
Dani Savamale u Mikser hausu

Tokom vikenda (28. i 29. septembar), proslavljaće se Dani Savamale. Deo manifestacije će se odvijati u prostoru Mikser hausa (Karađorđeva 46), a posetioce očekuje bogat kulturni i zabavni program.

1.jpg

Dane Savamale organizuje Udruženje ljubitelja i starosedelaca Savamale u saradnji sa kulturnom organizacijom Mikser u cilju promovisanja kulturne revitalizacije ove gradske četvrti.


U okviru dvodnevne manifestacije biće predstavljena izložba Stare fotografije Savamale, koje su prikupili njeni stanovnici. Izložba će biti otvorena u subotu u 20 časova na galeriji Mikser hausa. Stvaralaštvo Savamale prikazaće i udruženje Kamena kolonija svojom izložbom mozaika i skulptura u kamenu.

Od 21 čas počinje muzički program. Prvi nastupaju Ansambl Tzootzoonga i Milica Radojević, koji će izvoditi džez standarde i poznate šlagere. Za elektronski doživljaj će se pobrinuti Dada Selectah od 23 časa koja obećava ekletkični miks hitova bez žanrovskih ograničenja.

U nedelju program počinje dečjom radionicom od 12 časova, gde će najmlađi učiti da prave bombone, a za muzički program pod nazivom "Savamalski šlageri", biće zadužen DJ dvojac Edit&Pjaf.

Poseban doživljaj pripremaju prijatelji iz galerije Nea Pangea, koji će posetiocima predstaviti različite kulture zajedno sa svojim gostima iz Irske, Španije, Palestine, Tunisa, Egipta, Indije, Brazila, Meksika, Perua i Japana, kroz čitanje poezije, ples i muziku.

Mikser kantina se pridružuje proslavi Dana Savamale predstavljanjem kulinarskih specijaliteta sa novog menija, i to savamalske kobasice od mangulice i smuđa na savamalski način.

Večernji časovi rezervisani su za filmski program, u okviru kog će od 18 časova biti predstavljeni dokumentarni filmovi o Savamali, a u 19 časova počinje specijalna projekcija filma Slobodana Pešića "Slučaj Harms" (1987), koji je sniman u savamalskoj lepotici, zgradi Geozavoda.

Specijalan gost na ovoj projekciji biće i glavni protagonista filma, poznati glumac Frano Lasić.

U 21 čas publiku očekuje film iz novije produkcije "S/Kidanje", koji je u potpunosti sniman u enterijerima i eksterijerima Savamale. Na kraju filma, publici će se pokloniti reditelj filma Kosta Đorđević.

Pored programa u Mikser hausu, na obali Save između Starog železničkog i Brankovog mosta, Društvo ljubitelja i starosedelaca Savamale pripremaće riblju čorbu i paprikaš, a predviđeni su i brojni drugi sadržaji za decu i odrasle.

Izvor: Blic Online
 
Top