Danas prodaja "Geneks kule" na Novom Beogradu

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Danas prodaja "Geneks kule" na Novom Beogradu


"Geneks kula" na Novom Beogradu, koja je deo imovine preudzeća "Generaleksport", biće danas ponuđena zainteresovanim kupcima na javnom nadmetanju, po ceni od 15,6 miliona evra, potvrđeno je Tanjugu u Agenciji za privatizaciju.

Imovinsku celinu čine zgrada poslovnih usluga u ulici Narodnih heroja ukupne površine od 15.879,95 kvadrta, garaža u Beogradu od 6.445 kvadrata i adaptirani poslovni prostor u potkrovlju Stambene kule u Beogradu površine od 216,63 kvadrata.

Na prodaju se nudi i pokretna imovina navedena u Prodajnoj dokumentaciji.

Za učesće na aukciji zainteresovani kupci su imali obavezu da uplate depozit od 1,56 miliona evra.

Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju sva pravna i fizička lica, osim onih koja posluju u većinskom društvenom vlasništvu, oni koji prema preduzeću koje se prodaje imaju neizmirene obaveze, kao i fizičko lice koje je osuđivano ili protiv koga se vodi postupak za krivična dela.

U do sada organizovanim prodajama imovine "Generaleksporta" i "ICG"-a prodati su hotel "Kontinental" u Beogradu, "Geneksovi apartmani", energana i teniska hala u Beogradu kompaniji "Delta ril estejt" .

Imovina "Geneksa" na Kopaoniku - hotela "Grand" i apartmani "Sunčani vrhovi" prodati su konzorcijumu koga čine "MK grupa" i austrijska turistička grupa "Falkenštajner Miheler".

Blic
 
Natrag
Top