Dan reformacije

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
I nimalo nije "americki ponos" kao posebne i Bogom odabrane nacije igrao ulogu u formiranju vase teologije, kad ste i ameriku smestili u biblijska prorocanstva!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije Amerika i Američki ponos stvorio Božju crkvu, već Bog na novom kontinentu na kome su utočište pronašli Evropski protestanti, bežeći pred osvetničkim mačem inkvizicije.
Ovo proročanstvo je upravo opisano u 12 poglavlju otkrivenja o progonu žene od strane zveri, gde žena ili crkva pronalazi spas na Američkom kontinentu..

Naravno, proročanstva govore da će ta Amerika koja je u početku prikazana kao jagnje, odnosno - zemlja slobode - postati progoniteljska sila, i da će progovoriti kao aždaja, odnosno papstvo koje je progonilo Božju crkvu većim delom istorije.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
I to je demokratija, to je protestantizam!
Vi "niste divljaci", ali mi jesmo!!!

To vidimo po nivou korupcije, ubistava, alkoholizma, pušenja itd.

Čak i po masovnim pokoljima, eto to se počelo dešavati i u Srbiji, a ima i u Rusiji. Dakle sve najgore ste usvojili u još većem stepenu.

A svadbe u Rusiji se pretvorile u sodomiju.

Vidim da su vam toliko isprali mozak, da bi vi kad bi ponovo leteli da vas bombarduju, izasli im u susret, pozdravljajuci ih, i nazivajuci to Bozjim sudovima upucenim "poganoj srbiji"!

Isus je pozdravio okupatore (Rimljane) ovo je dokaz da ste vi sljedbenici fariseja, dižete bune i ustanke i onda doživite poraz. Niste htjeli da se ponizite pred Isusom , e onda ćete pred NATOM.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Sta razuman covek da odgovori nerazumnom?

Obično nerazuman ne odg. kao ti.

Vest na B92:

"Najsrećnije zemlje sveta: Na kom mestu je Srbija? Prema poslednjem istraživanju o zemljama u kojima žive najsrećniji ljudi (World Happines Report 2016), u kojem je učestvovalo 157 zemalja, najsrećniji ljudi žive u Danskoj, Švajcarskoj, Islandu, Norveškoj i Finskoj."

da su najsrećniji oni koji su najprosperitetniji i najzahvalniji, a to su protestantski narodi, zbog reformacije koju su imali od XVI do XIX veka. Oni su imali proces neprekidnog duhovnog rada na sebi, borbe protiv svojih slabosti karaktera i to je ostavilo posledice na njima i do danas. A ovako su pisali katolici o njima u XIX veku (godine 1869.) pokušavajući da ospore ono što je i danas njihova odlika:

"Čuli smo da se tvrdi, iznova i opet iznova, da su protestantske zemlje mnogo slobodnije, prosvećenije, vrednije, više preduzimljive, više prosperitetne, više moralne i više srećne, od onih koje su ostale verni katoličkoj religiji; i postalo je moderno da se pretpostavi, da se ova takozvana superiornost prilično pripiše samozvanoj reformaciji. Ova velika religiozna revolucija XVI veka, kako kažu njeni prijatelji, emancipovala je ljudski um iz ponižavajućeg ropstva, i stoga dala novi podstrek čovečanskoj aktivnosti, čiji se rezultati vide u gore navedenim društvenim dobrobitima. Dok su katoličke zemlje ostale nepromenjene pod uticajem nepromenjenog religijskog sistema, protestantske zemlje su, pod uticajem jedne vodeće crte, od koje je progres, napredovale i postale su nemerljivo iznad svojih suseda. Ovo je savremena teorija, koju mi želimo kratko da istražimo u ovom radu. ..." (Martin John Spalding, Miscellanea: Comprising Reviews, Lectures, and Essays, on Historical, Theological and Miscellaneous Subjects, 1869)

Blagoslov%20reformacije.jpg

ZatvoriPomoćundefined

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne vredi sa fanaticima razgovarati.

Vec sam oborio tvoju glupost od nauke.
Ti procenti nikakve veze sa religijom nemaju (jer se tu ne radi o vernicima), i jos su fabrikovani podaci od strane zapada, sami sebe hvale, naravno rusija je onda na crvenoj listi za odstrel!

Medjutim ako pretpostavimo da si ti u pravu, i da se po drzavama prepoznaju rodovi, amerika je onda najbolji primer protestantizma, i sta vidimo???

"Pobili ste milione indijanaca, od crnaca pravili robove, testirali bolesti na svom narodu u vijetnamu, bacili nuklearku na hirosimu i nagasaki, srbe tamanili bombama sa osiromasenim uranijumom, kolonizovali ceo svet, a puskom nametali 'svoje vrednosti' i dan danas to radite!

I to je demokratija, to je protestantizam!
Vi "niste divljaci", ali mi jesmo!!!

Divljaci smo jel necemo da budemo robovi.

I nimalo niste ponosni, ti vasi protestanti, uopste nemaju nacionalni ponos, vole sve ljude, pa cak i crnce toliko vole, da im milostivo pruzaju hranu i utociste po zatvorima.. A imaju zastave istaknute u svakoj skoli, u svakoj ustanovi i po protestantskim crkvama. Uopste im ne pune glavu pricom kako su oni posebna i najvaznija nacija na svetu i kako sudbina sveta bas od njih zavisi!!!"

Glavno da mi srbi ne smemo da imamo nacionalni ponos, dok amerikanci mogu da imaju, glavno da ruse nacionalni identitet i dostojanstvo svakom narodu, a svoj cuvaju, glavno da zagovaraju slobodu, a svima donose ropstvo i jaram!

Ti ne mozes odgovoriti na ovo, mozes samo SPAMOVATI I ZATRPAVATI!

Jadan si!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ne vredi sa fanaticima razgovarati.

Kada nemaš odg.

"Pobili ste milione indijanaca, od crnaca pravili robove, testirali bolesti na svom narodu u vijetnamu, bacili nuklearku na hirosimu i nagasaki, srbe tamanili bombama sa osiromasenim uranijumom, kolonizovali ceo svet, a puskom nametali 'svoje vrednosti' i dan danas to radite!

Ajd samo da te pitam jednu stvar, Srbi i narodi Balkana od kojeg sina Nojevog su potomci.

A šta nam napriča Mire dobri, fini, nikog nije uvrijedio.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kada nemaš odg.

Ti nemas odgovor, jel uopste ne obaras da je protestantska amerika cinila i danas cini uzasne zlocine!

To je vas protestantizam i demokratija kojom se hvalite kao svojom tekovinom!

Vidimo vase "rodove"!

Ajd samo da te pitam jednu stvar, Srbi i narodi Balkana od kojeg sina Nojevog su potomci.

Pa kakve to veze ima, svi su potomci od njih, bas me briga to je nebitno.

A šta nam napriča Mire dobri, fini, nikog nije uvrijedio.

Pa uvredio te jesam, jel ponos ne trpi ukor, ti si mene nebrojeno mnogo puta uvredio pa sam cutao (nisam li?), do odredjene granice, jer kad je trebalo odgovoriti tebi, to sam ucinio zato da se trgnes od tog ponosa i umisljenosti..

Spreman sam sa tobom lepo govoriti, samo kad bi hteo, ali neces...

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Pa kakve to veze ima, svi su potomci od njih, bas me briga to je nebitno.

Itekako ima, pogotovo kada Bog nešto izrekne.Nema veze ako ne znaš i ja sam nedavno saznao.

Narodi Balkana su potomci Hama, a Ham će biti sluga sinovima Sema i Jafeta.

I što te onda čudi da nad nama drugi vladaju. To je prokletsvo.

Sada ćeš ti reći ja nemam dokaze. Pa imam ih i to naučne.

Zapazimo koji to narodi nisu u stanju sami sobom da vladaju, već im uvek neki okupator, neka strana sila donosi mir i pravni poredak. To su uglavnom narodi Balkana i Afrike, tamo gde žive po Bibliji potomci Nojevog sina Hama. Noje je imao tri sina: Sima od koga su semiti (armenoidi, orjentalidi, Elamo-Dravidi, ...), zatim Hama od koga su razni narodi Afrike, Bliskog istoka, Mediterana, i Jafeta od koga su nordidi i znatan deo žute rase.

A po Bibliji, potomci Nojevog sina Hama imaju upravo to prokletstvo da ne mogu da formiraju pravni sistem pa zato im uvek donose pravni poredak narodi od Jafeta i Sema.

"A Ham, otac Hanancima, vide golotinju oca svog, i kaza obojici braće svoje na polju. A Sim i Jafet uzeše haljinu, i ogrnuše je obojica na ramena svoja, i idući natraške pokriše njom golotinju oca svog, licem natrag okrenuvši se da ne vide golotinje oca svog. A kad se Noje probudi od vina, dozna šta mu je učinio mlađi sin. I reče: Proklet da je Hanan, i da bude sluga slugama braće svoje! I još reče: Blagosloven da je Gospod Bog Simov, i Hanan da mu bude sluga! Bog da raširi Jafeta da živi u šatorima Simovim, a Hanan da im bude sluga!" (1.Mojsijeva 9,22-27)

Iako se ovde upotrebljava pojam Hanana, jer su Jevreji imali sa njim neposredne kontakte, prokletstvo se odnosi na sve Hamove potomke.

Po Bibliji, prokletstvo nije samo po sebi kazna, već nevolja koja je produkt greha i koja se pretvara u blagoslov ako se ljudi za svoj greh pokaju. Na primer, Levijevo pleme od oca Jakova je prokleto zbog zločina ubistva, ali kada su se pripadnici tog plemena pokajali i pobedili teško iskušenje, postali su pleme sveštenstva kojima su sva druga plemena bila dužna da služe na svaki način što se tiče njihovih egzistencijalnih potreba.

Prokletstvo Hama je plod nepoštovanja autoriteta, pa su zato dobili njegovi potomci, zbog svog jogunastog i buntovnog karaktera, nevolje sa autoritetima. Tek ako nauče da trpe krotko i ponizno svaki autoritet, spremni su na blagoslov. Zato su naši narodi na Balkanu imali najveća blagostanja onda kada su bili sasvim pokorni Turcima ili Titovoj autokratiji. Individualna nepobeđena ponositost i gordost su prepreka zrelom socijalnom odnosu da Hamovi potimci na sastanku kućnog saveta ne mogu da se slože između sebe samih, jer im je važnije da dokažu da su baš oni u pravu, nego da odgovore na realne potrebe života. Nepobeđena ponositost formira plemensku svest gde pitanje dobra i zla nije pitanje kakav si kao čovek, već za koga si. Drugim rečima, važnije ti je šta će drugi o tebi da misli, nego šta je istinito i pravedno. A nepobeđena gordost formira preosetljiv i uvredljiv karakter koji se gnevi na svaku i najsitniju nepravdu.

Takvi ljudi imaju celog veka problema sa nepravdom jer sotona polaže pravo na njih da ih muči, jer reaguju nezrelo na nepravdu, sa buntom i mržnjom umesto sa krotošću i poniznošću. Blagoslova mira i društvenog blagostanja je dostojan samo onaj ko pobeđuje svoja životna iskušenja. Ko nauči da trpi ljude kakvi jesu, da ih bratski opominje kada greše, a ne da ih ogovara iza leđa, dostojan je i pravih prijatelja, a ko zloupotrebljava bližnje radi zadovoljenja svojih unutrašnjih hirova (bilo sebičnog sentimenta, bilo sujetnog odobravanja, ili gordog uzdizanja), biće razočaran u prijateljstvo, jer mu sam pridaje pogrešnu funkciju.

Natrag