Pa kakve to veze ima, svi su potomci od njih, bas me briga to je nebitno.
Itekako ima, pogotovo kada Bog nešto izrekne.Nema veze ako ne znaš i ja sam nedavno saznao.
Narodi Balkana su potomci Hama, a Ham će biti sluga sinovima Sema i Jafeta.
I što te onda čudi da nad nama drugi vladaju. To je prokletsvo.
Sada ćeš ti reći ja nemam dokaze. Pa imam ih i to naučne.
Zapazimo koji to narodi nisu u stanju sami sobom da vladaju, već im uvek neki okupator, neka strana sila donosi mir i pravni poredak.
To su uglavnom narodi Balkana i Afrike, tamo gde žive po Bibliji potomci Nojevog sina Hama. Noje je imao tri sina: Sima od koga su semiti (armenoidi, orjentalidi, Elamo-Dravidi, ...), zatim Hama od koga su razni narodi Afrike, Bliskog istoka, Mediterana, i Jafeta od koga su nordidi i znatan deo žute rase.
A po Bibliji, potomci Nojevog sina Hama imaju upravo to prokletstvo da ne mogu da formiraju pravni sistem pa zato im uvek donose pravni poredak narodi od Jafeta i Sema.
"A Ham, otac Hanancima, vide golotinju oca svog, i kaza obojici braće svoje na polju. A Sim i Jafet uzeše haljinu, i ogrnuše je obojica na ramena svoja, i idući natraške pokriše njom golotinju oca svog, licem natrag okrenuvši se da ne vide golotinje oca svog. A kad se Noje probudi od vina, dozna šta mu je učinio mlađi sin. I reče:
Proklet da je Hanan, i da bude sluga slugama braće svoje! I još reče: Blagosloven da je Gospod Bog Simov,
i Hanan da mu bude sluga! Bog da raširi Jafeta da živi u šatorima Simovim,
a Hanan da im bude sluga!" (1.Mojsijeva 9,22-27)
Iako se ovde upotrebljava pojam Hanana, jer su Jevreji imali sa njim neposredne kontakte, prokletstvo se odnosi na sve Hamove potomke.
Po Bibliji, prokletstvo nije samo po sebi kazna, već nevolja koja je produkt greha i koja se pretvara u blagoslov ako se ljudi za svoj greh pokaju. Na primer, Levijevo pleme od oca Jakova je prokleto zbog zločina ubistva, ali kada su se pripadnici tog plemena pokajali i pobedili teško iskušenje, postali su pleme sveštenstva kojima su sva druga plemena bila dužna da služe na svaki način što se tiče njihovih egzistencijalnih potreba.
Prokletstvo Hama je plod nepoštovanja autoriteta, pa su zato dobili njegovi potomci, zbog svog jogunastog i buntovnog karaktera, nevolje sa autoritetima. Tek ako nauče da trpe krotko i ponizno svaki autoritet, spremni su na blagoslov. Zato su naši narodi na Balkanu imali najveća blagostanja onda kada su bili sasvim pokorni Turcima ili Titovoj autokratiji.
Individualna nepobeđena ponositost i gordost su prepreka zrelom socijalnom odnosu da Hamovi potimci na sastanku kućnog saveta ne mogu da se slože između sebe samih, jer im je važnije da dokažu da su baš oni u pravu, nego da odgovore na realne potrebe života.
Nepobeđena ponositost formira plemensku svest gde pitanje dobra i zla nije pitanje kakav si kao čovek, već za koga si. Drugim rečima, važnije ti je šta će drugi o tebi da misli, nego šta je istinito i pravedno. A nepobeđena gordost formira preosetljiv i uvredljiv karakter koji se gnevi na svaku i najsitniju nepravdu.
Takvi ljudi imaju celog veka problema sa nepravdom jer sotona polaže pravo na njih da ih muči, jer reaguju nezrelo na nepravdu, sa buntom i mržnjom umesto sa krotošću i poniznošću. Blagoslova mira i društvenog blagostanja je dostojan samo onaj ko pobeđuje svoja životna iskušenja. Ko nauči da trpi ljude kakvi jesu, da ih bratski opominje kada greše, a ne da ih ogovara iza leđa, dostojan je i pravih prijatelja, a ko zloupotrebljava bližnje radi zadovoljenja svojih unutrašnjih hirova (bilo sebičnog sentimenta, bilo sujetnog odobravanja, ili gordog uzdizanja), biće razočaran u prijateljstvo, jer mu sam pridaje pogrešnu funkciju.