Dan nauke: "Veče sa zvezdama" u nedelju na Kolarcu

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Dan nauke: "Veče sa zvezdama" u nedelju na Kolarcu





Izvor: Blic S. Š. | 08. 07. 2011. - 14:58h

Povodom Dana nauke, u nedelju 10. jula, Centar za promociju nauke organizuje ”Veče sa zvezdama” na Kolarčevom narodnom univerzitetu. Ispred glavnog ulaza u Kolarac studenti će obavljati razne eksperimente iz oblasti fizike, a u Ulici 1.300 kaplara svi zainteresovani imaće priliku da učestvuju u arheološkim istraživanjima.

”Veče sa zvezdama” na Kolarcu počinje u 18 sati kada će posetioce na misteriozno putovanje kroz svemir povesti astrofizičar Goran Pavičić. Ovim povodom biće postavljen pokretni planetarijum koji svakog trenutka može da primi oko 20 posetilaca, a svaka prezentacija traje dvadesetak minuta.

156931_mobilniplanetarijum_f.jpg


U pokretnom planetarijumu posetioce Kolarca u nedelju očekuju priče o svemiru

Istovremeno, biće održana i izložba pod nazivom “DE REVOLUTIONBUS” koja prati istoriju nauke od 1.500 godine, kako se ona smatra početnom za naučnu revoluciju, a koja će podsetiti i na velike umove i nobelovce čiji izumi određuju način savremenog života.
Povodom Dana nauke u nedelju će biti prikazana i multivizija “500 Godina Balkana” - priča koja počinje 1492. kada Kolumbo otkriva Ameriku, neposredno nakon pada Smedereva pod Otomansko carstvo i traje sve do današnjih dana.

Program ispred Kolarčevog narodnog univerziteta, kao i arheološka radionice u Ulici 1.300 kaplara počinju isto u 18 sati.
 
Natrag
Top