"Dan kućnih ljubimaca" u Beogradu

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
"Dan kućnih ljubimaca" u Beogradu












Izvor:
B92.net








Beograd -- Danas se u Beogradu održava manifestacija "Dan kućnih ljubimaca".Za razliku od prethodnih godina to ubuduće više neće biti jedini dan kada institucije, trgovine, restorani i kafići otvaraju vrata najboljem čovekovom prijatelju - psu, saopštila je Gradska upava.


19797951724fb8b486429e2907494627_368x294.jpg



Zahvaljujući novoj Odluci o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na teritoriji Beograda, kojom se dozvoljava ulazak u restorane i kafiće sa kućnim ljubimcima i Odluke o pravu na korišćenje javnog prevoza za vlasnike malih pasa, "Dan kućnih ljubimaca" biće obeležen konkretnim pomacima u pravnoj regulativi.

Dom omladine i nevladina organizacija "Ljudi za životinje" od 13 sati okupiće sve one čiji je cilj veliko udomljavanje pasa.

U toj akciji učestvovaće i "Veterina Beograd", dok će u "Mikseru" u Sava Mali od 12 do 15 časova biti organizovan "Dan donacije“ u okviru kojeg će i salon "Kendi ink - Supermarket" raditi tetovaže, a sav novac prikupljen na taj način usmeriće u fond za besplatne sterilizacije koju sprovodi gradska veterinarska ustanova.

Politikom koju vodi u oblasti zoohigijene Grad Beograd se trudi da ljudima koji vole pse pomogne da budu odgovorni vlasnici, ali i da im život učini lakšim i kvalitetnijim, navedeno je u saopštenju.
 
Natrag
Top