Dalmacija: Kiša i vetar izazvali haos

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.544
Dalmacija: Kiša i vetar izazvali haos
Jako nevreme pogodilo je jutros Dalmaciju, donelo obilnu kišu, olujnu buru, znatno zahlađenje, ali i haos na ulicama Splita i Trogira, prenosi "Jutarnji list".

IZVOR: TANJUG
717171934558a6c73a65a6085176110_v4%20big.jpg

Foto: Tanjug/Arhiva
Prognoze i upozorenja meteorologa o jakom nevremenu, zbog kojeg je preko sistema Meteoalarm to područje pod visokim stepenom upozorenja, obistinile su se, pa je Trogir pod vodom, dok je u gradu pod Marjanom paralizovan saobraćaj.

Front je prema očekivanjima krenuo sa severa preko zadarskog i šibenskog područja i, kako kažu u "Crometeu", nad tim područjem će se zadrži tokom prepodneva, dok se do kraja dana očekuje smirivanje nevremena.
 
UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.544
Ciklon pogodio Istru, u Poreču padao grad veličine oraha
Srna
Ciklon "Tonči" stigao je posle podne u Hrvatsku, a u Istri je pao jak grad praćen snažnim vetrom.

Jako nevreme praćeno gradom večeras je pogodilo zapad Istre, a grad, ponegde veličine oraha, padao je na području Poreča.


Grada je bilo od Pule do Umaga, te ponegde u unutrašnjosti Istre gde je bio znatno sitniji, a nevreme je kraće trajalo, javili su hrvatski mediji.

Očekuje se da ovaj ciklon donese mestimično obilnije padavine, a u planinskim predelima i nešto snega.

Temperatura vazduha u severnom dijelu Istre i na području Rijeke i Liburnije iznosi od devet do 13 stepeni Celzijusovih, dok je nešto toplije na jugu Istre, do 17 stepeni.

Duva umeren i jak jugo. Najjači udar od 100 kilometara na čas zabeležen je na Raspadalici na Ćićariji.
 
Natrag
Top