Dali prihvatate da je neko mozda gledao Big Bang u zivo?

Član
Učlanjen(a)
22.12.2012
Poruka
235
Dali je mozda neko gledao Big Bang u zivo?

Dve otkrivene planete pomocu teleskopa in Chile su najstarije planete detektovane van naseg Solarnog sistema - i bile su tamo pre zavrsenog formiranja galaksije Milky Way.
Dr Johny Setiawan, ciji tim je 'pronasao' ove planete koje kruze oko zvezde HIP 11952 kaze: "Ako je postojala jednom inteligentna civilizacija tamo, ona bi posmatrala kako je Universe poceo da se siri posle Big Bang-a.ikako su galaksije i prve zvezde formirane."


Read more: Ringside seat for the Big | Mail Online
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
ne pise koliko su udaljene od svoje zvezde tako da ne znamo ni da li je moguce da zivot evoluira tamo uopste, a i sa obzirom da je jedna velicine jupitera a druga 3 puta veca od njega VEROVATNO su gasovite planete tako da najverovatnije nista od posmatranja velikog praska.I da nastane zivot tamo ko zna na sta bi licio usled ogromne gravitacije :)
 
Učlanjen(a)
20.01.2011
Poruka
2.253
Zašto bi morao biti big beng to je samo teorija i pretpostavka koja se može tumačiti na razne načine , svemir će biti nepoznanica godinama.
Prvo moramo riješiti i upoznati dobro svoj sunčev sistem i zemlju a onda se okrenuti dalje.Toliko znamo da neznamo uza svu tehmiku šta na zemlji imamo a ne mjesecu ili dalje.Kažu našli vodu tamo negdje tisuću svjetlosnih godina a neznaju da li je ima na Marsu.Samo sam htio reći ne treba vjerovati svim teorijama puno ih bude u krivu kad se dođe do konačne istine a samo jedna ostaje.A moja je ako je to netko i gledao sigurno su davno pomrli od starosti a drugi se ne sjećaju.
 
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
1.589
veliki prasak je trenutno najjaca teorija za objasnjenje nastanka svemira, nije "samo teorija i pretpostavka", ima mnostvo dokaza koji je potvrdjuju
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ako se teorija o multisvemirima pokaže kao tačna, onda se mogu postaviti mnoga pitanja i iznijeti mnoge pretpostavke, pa i takva da je neko posmatrao Veliki prasak od koga je nastao naš i svemir. U ovom slučaju drugo važno pitanje bi bilo kao su nastali ti drrugi svemiri - i oni nekim praskom....?
 
Član
Učlanjen(a)
22.12.2012
Poruka
235
Otac Big Bang teorijje

Otac Big Bang teorije (1920 god) je belgijanac Georges-Henri Lemaitre katolicki svestenik i naucnik. Mozda ce nam na tvoje pitanje odgovoriti neki drugi svestenik.
 
Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Gledao sam ja. Imala je ta serija o nekim kretenima koji se bave fizikom na B92.
 
Natrag
Top