Đak držao drugaricu da visi sa drugog sprata

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Đak držao drugaricu da visi sa drugog sprata








Izvor:
Blic.rs






Četrnaestogodišnji učenik Osnovne škole „Jožef Atila“ u Novom Sadu G. K. osumnjičen je za maltretiranje godinu dana mlađe drugarice Z. I. iz razreda, koju je, kako tvrde njeni roditelji, držao naglavačke da visi s gelendera unutrašnjeg stepeništa škole. Preplašena devojčica zbog straha danima nije pohađala nastavu, a roditelji su čak razmišljali o tome da je ispišu iz te i upišu u drugu školu.



210679_novisad-26osnovna-skola-jozef-atila-foto-kamasi-a_f.jpg




- Ćerka mi je ispičala da ju je jedan učenik, poznat po problematičnom ponašanju, uhvatio za noge i prebacio je preko gelendera. Visila je tako sa drugog sprata, glavom nadole. Pojedine devojčice su vrištale i molile ga da je spusti, dok su se drugi đaci smejali - priča otac trinaestogodišnjakinje Z. I., koji je slučaj prijavio policiji.


Otac veruju da je nasilnik hteo da zaplaši ostale učenike, pa je zato maltretirao njegovu ćerku.

- Prvo smo pomislili da ćerku prebacimo u drugu školu, ali smo onda shvatili da time ništa ne bismo rešili. Problem bi ostao u školi „Jožef Atila“. Zato smo zahtevali od školske uprave da se taj učenik prebaci u Školu za obrazovanje odraslih „Sveti Sava“, gde bi bio pod stalnim nadzorim policije i nadležnih organa starateljstva - kaže otac.

U novosadskoj policiji kažu da su upoznati sa slučajem i da su već razgovarali sa osumnjičenim maloletnikom. - G. K. je dao iskaz u prisustvu roditelja i tvrdi da je u pitanju bila samo igra.

On negira da je devojčicu prebacio preko gelendera, već da ju je samo naslonio na ogradu i kroz šalu joj zapretio da će je baciti preko ograde - saznaje „Blic“ u policiji, koja čeka video-zapis sa školskih kamera, čime će se utvrditi sve šta se dogodilo.

U školi „Jožef Atila“ navode da je u pitanju bila samo igra. Navode i da su oba učenika posle incidenta bila na razgovoru kod školskog psihologa.

- U pitanju je bila igra dvoje dece. Sve je naduvano. Niti je on nju držao za noge, niti preko gelendera. Deca su se gurkala oko ograde i učenik je pridigao drugaricu na gelender, ali ne da visi preko njega. Deca su već razgovarala s psihologom škole i slučaj ćemo rešiti narednih dana - kaže direktor Dragan Utržan.


 
Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Istina o maltretiranju u školi










Izvor:
Tanjug.rs





Danas će biti održan sastanak sa inspekcijom, nastavnicima i direktorom škole, u kojoj je učenik maltretirao učenicu, kazala je Tanjugu Nataša Krajačević, predsednica Saveta roditelja osnovne škole "Jožef Atila" u Novom Sadu.

U ovoj školi se 25. janura, prema pisanju medija, dogodio težak incident u kome je četrnaestogodišnji učenik G. K. godinu dana mlađu Z. I. drugaricu iz razreda maltretirao, tako što ju je navodno držao za noge da visi preko ograde prvog sprata.


33604.jpg



Ovaj incident prijavio je devojčicin otac, a dečak se brani da nije učinio to za šta ga otac trinaestogodišnje Z. I. optužuje.

Dečak tvrdi da je sve bilo šala, što je navodno i izjavio u policiji, u prisustvu roditelja.

Šta je od svega istina trebalo bi da se zna sutra u prepodnevnim satima posle najavljenog sastanka. Na tom sastanku trebalo bi da se pregleda i snimak sigurnosnih kamera, ukoliko takav snimak postoji. Nekoliko roditelja učenika osnovne škole "Jožef Atila" tvrde da snimak mora postojati, jer je, smatraju oni, deo škole u kome se dogodio incident "pokriven" sigurnosnim kamerama.
 
Natrag
Top