Daju 40.000 evra za kiosk s kokicama u Knez Mihailovoj

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
Daju 40.000 evra za kiosk s kokicama u Knez Mihailovoj






Izvor: 24sata.rs




Ako je suditi po ranijim javnim nadmetanjima za tezge i druge pokretne privremene objekte na javnim površinama u Starom gradu, i ove godine najveće interesovanje biće za najfrekventija mesta u centru, i to za prodaju kokica. Rok za licitaciju, koja će se održati u petak i subotu u opštini Stari grad, ističe danas.

336020-18.jpg

Za Knez Mihailovu ulicu uvek vlada najveće interesovanje


TEZGA - Da je posao prodaje kokica izuzetno isplativ pokazuje i podatak da je krajem 2010. godine za mesto na uglu ulica Knez Mihailove i Čika Ljubine, za period od 10 meseci zakupa, prodavac kokica odneo pobedu za željeno mesto ponudivši čak 4,25 miliona dinara. To znači da je mesečno za zakup izdvajao 425.000 dinara.

Ako se uzme u obzir to da najveće pakovanje kokica u gradu košta u proseku 100 dinara, to znači da je samo za plaćanje zakupa, najveći ponuđač morao da proda oko 4.250 velikih kesa mesečno, tačnije 141 veliko pakovanje dnevno. U ove troškove koji isključivo idu u državne ruke nisu ukalkulisani troškovi sirovina, doprinosa i plata za radnike, pa se nameće pitanje koliko zaista kokičari zarađuju i da li je moguće prodati toliko kokica dnevno?


Interesovanje zakupaca za lokaciju šalje signal da jeste, jer ispred ovih kioska sugrađani gotovo uvek čekaju u redu kako bi kupili ovu slanu zanimaciju.


Konkursom za tezge na Starom gradu su obuhvaćeni aparati za kokice, tezge za prodaju razglednica i turističkih publikacija, rotacioni stalci za prodaju štampe, tezge za prodaju umetničkih suvenira, tezge - kolica za prodaju osvežavajućih napitaka, tezge - kolica za prodaju proizvoda starih zanata, umetničkih predmeta i umetničkih suvenira, tezge za prodaju umetničkih predmeta, tezge - sanduka za čišćenje obuće.


Mogu da se zakupe i stalci za prodaju balona, vage za merenje telesne težine, tezge za prodaju cveća, tezge za prodaju knjiga, konzervatora za sladoled, uređaji za kesten i kukuruz i uređaji za hot-dog sa rokom postavljanja do 1. marta 2013. godine.



Prodaja sladoleda na Adi 801.000 dinara

LEDENO - Na Adi Ciganliji javni konkurs za iznajmljivanje lokacija raspisuje se svake godine i obuhvata konkurs za ugostiteljske objekte sa pripadajućim terasama i plažama kao i za delatnost male privrede, odnosno lokacije za prodaju kokica, sladoleda, voća, knjiga, pribora za plažu, zabavnih sadržaja. Najviša ponuđena cena za prodaju kokica ove godine iznosila je 501.000 dinara, dok je za prodaju sladoleda najviša ponuda 801.000 dinara. Lokacije se izdaju na period od 1. maja tekuće godine do prvog marta naredne godine.
 
Natrag
Top