Dačija logan MCV, komforni štediša

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
11. 04. 2010
PRESS


Dačija logan MCV, komforni štediša

„Dačija logan MCV" idealan je karavan za porodice i vozače koji žele višenamensko vozilo prilagodivo za sve potrebe

1401-Djorde-Kojadinovic.jpg


Prilagodljivi karavan
Dovoljno mesta za vozača i šest putnika

Ekipa Pressa imala je priliku da testira ovu rumunsku uzdanicu u verziji 1,5 DCi, sa motorom snage 85 KS, i uveri se da je ovaj automobil sa sedam sedišta veoma komforan. Unutrašnjost je maksimalno funkcionalna. Vozač, kao i šest putnika u njemu, imaju dovoljno mesta za noge i dobar položaj za vožnju, kao i veoma jednostavan pristup svim komandama.
„Logan" besprekorno „leži" na putu zahvaljujući odličnom kvalitetu vešanja na svim tipovima podloge. Petostepeni manuelni menjač lagan je i precizan, kvačilo izuzetno mekano, a servo sistem reaguje veoma dobro. U verziji sa sedam sedišta nudi i znatno veliki kapacitet prtljažnika. U konfiguraciji od pet sedišta iznosi 700 litara, dok oborena druga i treća klupa nude čak 2.350 litara! Funkcionalan pristup prtljažniku olakšan je niskim pragom utovara i ugradnjom dvoja asimetričnih vrata koja nude tri različita ugla otvaranja od 40, 90 i 180 stepeni.


1402-Djorde-Kojadinovic.jpg


Što se tiče bezbednosti, serijski je opremljen ABS sistemom, prednjim vazdušnim jastucima za vozača i suvozača, sigurnosnim pojasevima i naslonima za glavu podesivim po visini. Dečje sedište može da se postavi na bočnim mestima u drugom redu. Dobro poznati „Renoov" dizel motor od 1,5 kubika u gradskoj vožnji troši oko sedam, a na otvorenom putu nešto više od pet litara dizel goriva.
Ima mnogo pregrada za odlaganje sitnica, a jedna od najkorisnijih je ona postavljena u krov vozila, u koju može da se ostavi desetak povećih knjiga! Pristojan kvalitet izrade u kabini donekle narušavaju rukohvati na unutrašnjim delovima vrata koja bi sigurno mogli kvalitetnije da se proizvode.
„Logan" ima garanciju na tri godine ili 100.000 pređenih kilometara, a cena modela koji smo testirali je 12.600 evra. Međutim, ovaj četvorotočkaš može da se kupi i za 8.000 evra, kolika je cena osnovnog modela.


(D. B. S.)


 
Natrag
Top