Dačić: Mogući ozbiljni incidenti na “Paradi ponosa”

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
2.814
Najavio si učešće u napadu na policiju?
Zini da ti kažem. :blum3: stink.

Oni će paradirati te paradirati, 3m ili 3km, sasvim nebitno. Znači, parada će se održati, to je 100% sigurno. Zašto onda ljudi komplikuju stvari, divljaju isl? Normalno je izraziti nezadovoljstvo, ali ne preko leđa potpuno nedužnih ljudi (mislim na policiju i na vlasnike kola koja su zapaljena); ne preko leđa grada (vađenje kamenih blokova iz staza, lomljenje kanti, klupa itd). Znam da Amfilohije podržava malo konkretnije izražavanje emocija i stavova, ali ipak...
Da, parada će sigurno biti održana, bez obzira na neke izjave ministra policije koji slute na to da parada možda bude otkazana, što bih ja voleo. Ova manjina je dobro organizovana i uticajna, tako da novac koji su dobili ovi napuderisani moraju da opravdaju. Protiv sam održavanja parade a i naravno da sam protiv bilo kakvog nasilja i lomljenja grada. yes3

Član
Učlanjen(a)
12.08.2009
Poruka
455
"Тада пусти Господ, на Содом и на Гомор, од Господа с неба дажд од сумпора и огња, и затре оне градове и сву ону раван, и све људе у градовима и род земаљски."

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Dačić: Mogući ozbiljni incidenti na “Paradi ponosa”

Tanjug | 19. 08. 2011. - 15:05hhttp://www.blic.rs/Vesti/Hronika/272325/Dacic-Moguci-ozbiljni-incidenti-na-Paradi-ponosa/komentari

KRAGUJEVAC - Bezbednosne procene ukazuju da na “Paradi ponosa” u Beogradu može doći do ozbiljnih incidenata, rekao je danas ministar policije Ivica Dačić.

153529_113-afp-josep-lago_f.jpg

Ministar Dačić je ponovio da za održavanje “Parade ponosa” treba da postoji politička odluka svih nadležnih i da MUP može dati samo bezbednosnu procenu, a ne i konačnu odluku o njenom održavanju.

- Policija može i hoće da obezbeđuje evenutlano održavanje “Parade ponosa” - rekao je Dačić i dodao da je “sa aspekta bezbednosti, reč o događaju na kojem može doći do ozbiljnih incidenata”.

Reagujući na izjavu gradonačlenika Beograda Dragana Đilasa u kojoj je naveo da je policija ta koja treba da kaže da li, iz bezbednosnih razloga, “Parada ponosa” može biti održana ili ne, Dačić je naveo da policija samo daje bezbednosnu procenu.

Natrag