Da li verujete IMDB ocenama filmova

Učlanjen(a)
23.02.2010
Poruka
33
Uglavnom je ocijena niža nego što taj film zaslužuje! Mada ima i nekih koje odgovaraju krš filmovima i koji zaslužuju istu..
 
Učlanjen(a)
16.09.2014
Poruka
30
Pre dovlacenja ili gledanja filmova obavezno pogledam kako su ocenjeni na IMDB-u. Nekada se ocena poklopi sa mojim ukusom, a nekada ne. Zanima me na koji nacin Vi odabirate filmove i da li Vam IMDB pomaze u tome ili ne ?
Naveo bih za pocetak tri filma koje mnogi nisu gledali, a na IMDB su visoko ocenjeni i stvarno su odlicni, prema mom ukusu: K-Pax, Taken 2008 i npr. Clerks. Ako ste pogledali neke od ovih filmova voleo bih da "cujem" Vas komentar.
Pozdrav svima !

Pomaze vec poslednjih 20 godina i to je jedini pokazatelj koji nam je globalno dostupan a da ima neku vrednost, samo je neophodno pravilno ga tumaciti. Visoka ocena ne znaci uvek da ce sa taj film svakom svideti jer su ukusi razliciti. Visoka ocena znaci da film ima odredjeni kvalitet ili da se zbog odredjenih mejnstrim karakteristika svidja velikom broju gledaoca, kao sto su npr. filmovi o superherojima. Ume da se desi da se neki kvalitetan film meni ne dopadne, ne zato sto je nekvalitetan vec zato sto ne rezoniram sa temom filma. Zato je vrlo korisno ukratko procitati i plot filma.

Iz iskustva rekao bih da je visoka ocena svaka iznad 7, dok i od 6 do 7 se moze naci kvalitetan film. Sa 5 i manje jako tesko, sem ako je film kontroverzan ili specifican iz nekog razloga pa je stoga odbojan vecini, dok je vama ta specificnost primamljiva.

Takodje filmovi iz Bolivuda imaju bolje ocene jer su Azijski gledaoci malo laksi na ocenjivanju, zatim serije i crtani filmovi.
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
06.12.2020
Poruka
21
Ja obavezno pogledam ocenu na IMDB pre nego što nabavim film, s tim da pravim izuzetak kada su u pitanju visokobudžetni filmovi.
takodje, obavezno pogledam. nije presudno i nije merilo ali pomaze dosta. narocito prilikom obelezavanja odgledanih ocenom. naravno da ima i precenjenih ali i podcenjenih. nekako mi se cini da ima uticaja i na kasnije donesenu ocenu, nakon pogledanog filma
 
Učlanjen(a)
26.05.2012
Poruka
25
Gledao sam prije, ali sam citao da znaju konkurencije platiti ljudima da spamaju lose ocijene pa da spuste cijelokupnu ocjenu filma. Od tada vise ne gledam.
 
Učlanjen(a)
27.05.2021
Poruka
25
Mislim da relativno dobar film ne moze da ima nisku ocenu, sve sto ima vecu ocenu od 6 mogu da pogledam.
 
Top