Da li su teolozi izmislili grad Nazaret???

Član
Učlanjen(a)
31.07.2010
Poruka
47
Zasto su se ljudi ovde u Srbiji istripovali da ako pises cirlicom to odma po difoltu znaci da si fasista? Ako ne fasista onda neki neo-nacista ili tome slicno. Pa nema nista lose u tradicionalizmu pa cak i konzervatizmu.Ja ovde ne pisem cirilicom upravo iz razloga da bi se lakse sporazumevao i u tom pogledu sam i tolerantan.A kad bih za sebe rekao- ne daj boze-da sam nacionalista dobio bi ban(i to onaj automatski) :).Nacion-francuska rec izmislio je Napoleon, ako se ne varam i oznacava strasnog rodoljuba i patriotu, ne u smislu ubij drugog i ubij i mrzi neistomisljenika nego u onom pravom i cistom smislu.U 100 evra da se kladimo da svakog (belog) Francuza da pitas dal je nacionalista svi do jednog bi ti rekli DA, a kod nas je to nesto izopcano sto odma asocira na ratove,Srebrenicu,mrtvog Francuza i slicno. A ti Ana da ti ja kazem onako otvoreno-muski zasto nisi dobila nijednu uvredu to je zato sto si zena.Neptune kada bi se covek vodio tom tvojom logikom to bi znacilo odma da ako kinez dodje i napise nesto na kineskom odma bi ga izvredjali jel da? ili englez da dodje i napise nesto na engleskom odma bi ga izvredjali jel da? Logicno zar ne? Neptune izvini sto ti kazem ovo al ogranicen si ko balkon. Ti ne kapiras da je tu mrznja glavni problem a ne slovo azbuke.Neptune ti si klasican primer one cuvene Sokratove (moje omiljene): "neznanje je glavni uzrok svog zla na ovom svetu" vidis iz tvog ociglednog neznanja ili ogranicenosti zamalo da se sukobis sa covekom zato uciti,uciti i samo uciti :)

Član
Učlanjen(a)
24.01.2010
Poruka
667
Zasto su se ljudi ovde u Srbiji istripovali da ako pises cirlicom to odma po difoltu znaci da si fasista? Ako ne fasista onda neki neo-nacista ili tome slicno. Pa nema nista lose u tradicionalizmu pa cak i konzervatizmu.Ja ovde ne pisem cirilicom upravo iz razloga da bi se lakse sporazumevao i u tom pogledu sam i tolerantan.A kad bih za sebe rekao- ne daj boze-da sam nacionalista dobio bi ban(i to onaj automatski) :).Nacion-francuska rec izmislio je Napoleon, ako se ne varam i oznacava strasnog rodoljuba i patriotu, ne u smislu ubij drugog i ubij i mrzi neistomisljenika nego u onom pravom i cistom smislu.U 100 evra da se kladimo da svakog (belog) Francuza da pitas dal je nacionalista svi do jednog bi ti rekli DA, a kod nas je to nesto izopcano sto odma asocira na ratove,Srebrenicu,mrtvog Francuza i slicno. A ti Ana da ti ja kazem onako otvoreno-muski zasto nisi dobila nijednu uvredu to je zato sto si zena.Neptune kada bi se covek vodio tom tvojom logikom to bi znacilo odma da ako kinez dodje i napise nesto na kineskom odma bi ga izvredjali jel da? ili englez da dodje i napise nesto na engleskom odma bi ga izvredjali jel da? Logicno zar ne? Neptune izvini sto ti kazem ovo al ogranicen si ko balkon. Ti ne kapiras da je tu mrznja glavni problem a ne slovo azbuke.Neptune ti si klasican primer one cuvene Sokratove (moje omiljene): "neznanje je glavni uzrok svog zla na ovom svetu" vidis iz tvog ociglednog neznanja ili ogranicenosti zamalo da se sukobis sa covekom zato uciti,uciti i samo uciti :)

@knjigolovac
Ovo "Učiti ,učiti i samo učiti " mi se sviđa ,jel i to Napoleon izmislio?

@ Ana _ ana
Sestro Moderatorko,majko ,ženo .
Uništi me načisto ovim spoznajama,moraću da odem kod jehovaca da mi isperu mozak i verujem u Jehovu kad si nam uzela Isusa :)
Sad mi je jasno zašto oni Isusa tako nisko kotiraju :)
Zar ne beše Jošua ben Josif iz Betlejema?
Pročita li ti upozorenje druga nam dragog urednika?

@Jurivaka
Brate Uredniče
Gledaš Ani² kroz prste?
:)))
Ja sam nacionalista!
Dali ćeš me banovati ili ....?

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
Sto se tice Nazareta Ana Ana svasta se tebi mota po glavi ali nista dobro imam utisak da si tu da pobijes Sveto Pismo.Ali dobro svako ima svoj stav i misljenje pa to postujem,neki od nas se trude da zive po Bozijim zakonima a drugi su tu da nas ubedjuju da smo ludi sto to radimo.
Napisala si da si godinam bila na Hrvatskim forumima i da nisi imala problema.A zasto nisi imala problema?Pa zato sto Hrvati vole kada ne pripadas Pravoslavnoj veri,ne pises cirilicom i nisi prava Srpkinja.I ja sam bio na dosta Hrvatskih foruma pa kada jedan Hrvat napise Srbe na vrbe ostali se sa tim slazu i svi ga zbog toga vole.Kada Tomson Hrvatski pevac drzi koncert 20.000 hiljada ljudi skandira Srbe na vrbe,noz kolac Jasenovac.Sta ti ovo govori?Sto se mene tice ja sam veliki nacionalista a to znaci da sam u svakom trenutku spreman dati zivot za Srbiju i Pravoslavlje.Jesam li ja los covek ako tako mislim?Da sam Hrvat i ovo napisem u korist Hrvatskog naroda svi bi mi klicali a predednik bi me nagradio.Samo hocu da ti objasnim jednu stvar a to je,sto si ti dalje od Srpskog indentiteta oni ce sve vise da te vole i priznaju.Moje licno misljenje je kada dodje vreme da ja ne budem imao potrebu ovo da pisem i objasnjavam vec da vi svi ovako mislite onda cemo krenuti napred a do tada samo tonemo.Mislim da smo mi jedinstvena nacija u svetu koja radi na unistavanju svoga indentiteta i integriteta.A sto sam sve ovo napisao, pa zato sto me malo zbunjuje naziv foruma *Serbian forum* ali na kojem nema Srba ili je sramota reci da si Srbin.Pocinjem da mislim da ovaj forum i nije iz zemlje Srbije vec iz neke druge drzave.Samo da vas obavestim da smo dosli do toga kada Gospod odvezuje sotonu i pusta na Srbiju da radi sta hoce od Srba al da se duse ne dotice.Ovo mozete pogledati u Nebeskoj Liturgiji Svetog Vladike Nikolaja Velimirovica.

Član
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poruka
376
Сербиан форум je jedno fino kulturno i tolerantno mesto, koje u proseku zrači pozitivnom energijom.
Tu i tamo ima varnica ali u podnošljivoj meri. Ne vidim ni jedan pravi razlog da to bude drugačije.
Što se tiče ćirilice na hrvatskim forumima, moramo razumeti da bar 27 g. u nazad tamo niko ne uči ćirilicu. U našim školama je to drugačije а има доста људи који подједнако владају и једним и другим писмом.
Кота зашто мислиш да Хрвати воле особине које си приписао Ана-ани. Није она пали анђео због тога што није верник па не може ни бити православне вере. To je ne čini manje srpkinjom. Na kraju krajeva zar je to najbitnije merilo pri ocenjivanju ljudi. Nema to nikakve veze. Recimo ti i ja se jako dobro razumemo, pri čemu ti nemaš pojma da li sam ja uopšte Srbin. Видиш, ћирилица,
latinica mi zadaje samo toliki problem što moram prebaciti font.

Извињавам се морам дати још коментар у вези давања живота. Видиш кота и ја сам спреман али ме нико, баш нико никад не би могао натерати да у то име постанем нациста. Дати живот за правду и слободу је једно али чињење недела није прихватљива опција ником праведном.

Извињавам се због благог скретања са теме али дискусија је кренула тим током.

Što se Nazareta tiče, mislim da bi sve nedoumice bile rešene kada bi se uzele knjige pre podele hrišćanskog sveta na katolike i pravoslavce. Što bliže izvoru to bliže istini. Sve drugo je po mom iskrenom mišljenju varijacija po istoj temi.
Ipak možda Jehove imaju odgovor i na to pitanje. :???: (wacko2)

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
Сербиан форум je jedno fino kulturno i tolerantno mesto, koje u proseku zrači pozitivnom energijom.
Tu i tamo ima varnica ali u podnošljivoj meri. Ne vidim ni jedan pravi razlog da to bude drugačije.
Što se tiče ćirilice na hrvatskim forumima, moramo razumeti da bar 27 g. u nazad tamo niko ne uči ćirilicu. U našim školama je to drugačije а има доста људи који подједнако владају и једним и другим писмом.
Кота зашто мислиш да Хрвати воле особине које си приписао Ана-ани. Није она пали анђео због тога што није верник па не може ни бити православне вере. To je ne čini manje srpkinjom. Na kraju krajeva zar je to najbitnije merilo pri ocenjivanju ljudi. Nema to nikakve veze. Recimo ti i ja se jako dobro razumemo, pri čemu ti nemaš pojma da li sam ja uopšte Srbin. Видиш, ћирилица,
latinica mi zadaje samo toliki problem što moram prebaciti font.

Извињавам се морам дати још коментар у вези давања живота. Видиш кота и ја сам спреман али ме нико, баш нико никад не би могао натерати да у то име постанем нациста. Дати живот за правду и слободу је једно али чињење недела није прихватљива опција ником праведном.

Извињавам се због благог скретања са теме али дискусија је кренула тим током.

Što se Nazareta tiče, mislim da bi sve nedoumice bile rešene kada bi se uzele knjige pre podele hrišćanskog sveta na katolike i pravoslavce. Što bliže izvoru to bliže istini. Sve drugo je po mom iskrenom mišljenju varijacija po istoj temi.
Ipak možda Jehove imaju odgovor i na to pitanje. :???: (wacko2)

Objasni mi zasto se u Hrvatskim skolama uci samo latinica a u Srpskim i jedno i drugo?Hoces da napravimo anketu zasto ne ucite Cirilicu na jednom od Hrvatskih foruma da vidmo rezultate?A sto se tice Ane-Ani ja njoj nista nisam rekao sto nije istina,nije ona pali andjeo ja to nisam rekao ti si.A to da li je ona Srpkinja ili nije u to necu da ulazim to je njena licna stvar.Samo kada pogledamo kroz vekove iza nas prave majke i seste Srpkinje su bile prave zene pravoslavke i odgajale su decu u tom duhu iako smo stalno bili pod okupatorima one su opet uspele da sacuvaju veru.I mene su ucili od malena da pravi Srbi i Srpkinje idu u crkvu,mole se Bogu,poste,ispovedaju se,pricescuju se itd... . E sada ti meni objasni sta smo mi danas Srbi,ko smo mi,kojoj veri pripadamo,jesu li oni milioni Srba idioti sto su dali zivote za Krst casni i slobodu zlatnu i pravoslavlje sveto?Znas li da su Srbi Pravoslavci dali zivote da bi ti mogao sada da sedis u Srbiji oni nisu postavljali pitanje ima li Nazareta ili ga nema oni su verovali u Gospoda Isusa Hrista i postali sveti mucenici.Njihove duse su rasirenih ruku docekali Gospod,Presveta Bogorodica i svi Sveti,a kako ce nas docekati jel sa ovim postom da izadjemo pred Gospoda ima li Nazareta ili ga nema.

Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
2.773
Kakve veze ima ćirilica sa ovom temom ili ti latinica.
Kanda bi neki trebali još koji put da pročitaju pravila i uslove korišćenja foruma, koje su prihvatili prilikon registracije.
Ako su ga uopšte i pročitali????

A što se tiče teme nikada o Nazaretu nisam razmišljala na taj način.
To mi je malo previše čeprkanja, u koje ne bih da se upuštam.

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
Kakve veze ima ćirilica sa ovom temom ili ti latinica.
Kanda bi neki trebali još koji put da pročitaju pravila i uslove korišćenja foruma, koje su prihvatili prilikon registracije.
Ako su ga uopšte i pročitali????

A što se tiče teme nikada o Nazaretu nisam razmišljala na taj način.
To mi je malo previše čeprkanja, u koje ne bih da se upuštam.

Nisi kompententna da sa tobom razgovaram o ovoj temi:dntknw:,mozda ako uvedu bajke od brace Grim;).Tema jeste Nazaret ali smo se malo i ovog dotakli jer je i to neko prokomentarisao pa sam i ja dao komentar na to.Ja se izvinjavam Ana-Ani ako sam malo odlutao od teme ako moj post ne prilici samo ga delete u recycle bin i sve u redu.:roll:Ja sam samo htio da ukazem na to da bih volio ravnopravnost i uvazavanje medju nacijama a to znaci ako mi Srbi pisemo i postujemo obadva pisma to ocekujem i od druge strane eto toliko.E sad ako na ovo bude neki negativan komentar onda cu se upalim ko Cobi63 i onda odosmo svi u hendek:D:D:D.A sta je hendek pitajte nekog od Muslimana (Bosnjaka) da vam rastumace.:)

Učlanjen(a)
22.03.2010
Poruka
346
Kako ovo da shvatim?
Pročitaj pravila i uslove i nemoj da omalovažavaš druge!

To ces da shvatis vrlo lako, ne peckaj prva pa nece niko tebe peckati.

A sto se tice teme ti si ovo napisala citiram*A što se tiče teme nikada o Nazaretu nisam razmišljala na taj način.
To mi je malo previše čeprkanja, u koje ne bih da se upuštam*

Znaci neces da komentarises o temi a hoces moj post pa se onda pravis Toso u diviziji.Ma nisam ja nista lose mislio samo si me pogresno shvatila imam problem sa tim ljudi me pogresno shvataju.Zato nemoj da se ljutis bez potrebe salim se ja:)evo ti jedna cmokenzi za pomirenje :air_kiss:

Natrag