Da li ste raspoloženi za "prijateljski" seks?

Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Slazem se sa Cecom da je veliko pitanje, koliko ce prijateljski sex, biti od koristi a koliko od stete. Medjutim ono sto je cinjenica, koliko je uzela maha otudjenost medju ljudima na svim nivoima. Nemogucnost pronalazenja adekvatnog partnera, preduga potraga za niim, neke ljude kao krajnju nuzdu tera da koriste svoje prijatelje za zadovoljenje potrebe za sexom. Moze od toga biti trenutne koristi za oboje, ali dugorocno gledano, po meni oni nikad vise nece biti prijatelji, moze se iskoplikovati situacija u niz konflikata, i bespotrebnih frustracija. Zauzimaju jedan novi oblik ljudskog odnosa, po meni svrstan pre u ljubavnicki, nego u prijateljski, mozda sam samo jos uvek staromodnih shvatanja, ali svako ima pravo na svoje misljenje! Pravo prijateljstvo bi trebalo da bude rastereceno sexualnim iluzijama ka datoj osobi, kako bi bilo iskreno i cisto!
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
5.646
Potpuno se slažem sa tobom Macula samo da dodam da je prijateljstvo izmedju muškarca i žene uvek povezano i sa seksualim iluzijama jednog prema drugome.Ako mnogo vremena provode zajedno , osećaju se prijatno i blisko sa tom osobom naravno da će doći i do tih varnica zvanih strast i želja da se prepusti i opusti, ponekad i neki težak trenutak u životu može dovesti do takve želje jer nema bolje utehe od te kad ti je pruži prijatelj/ prijateljica.Sad možda skrećem sa teme i prelazim na prijateljstvo izmedju muškarca i žene i da li je ono moguće uopšte bez seksualnih aluzija i fantazija jednog prema drugom ali mislim da to i takvo prijateljstvo koje je rešeno bilo kakvih dilema- pravo i iskreno, samo teško ostvarivo.Samo je možda moguće ako jedno od njih dvoje (nije ili) jeste manje atraktivno onom drugom ili je razlika u mnogim drugim stvarima jako izražena ali sumnjam da bi takvo prijateljstvo opstalo uopšte.
 
Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Naravno da je takvo prijateljstvo tesko odrzivo, retko ili skoro nemoguce, samim tim zbog toga i nije iskreno jer ima "interes", ali dali bas taj prijatelj/prijateljica mora da bude neprivlacnog izgleda, sa neznam kojim sve manama...da bi nam bila prijatelj, zar ne bi prijatelj trebao da bude normalno ljudsko bice koje te razume, normalno-simpaticno bice, koje je "samo" nas prijatelj...I da odosmo stvarno u drugu temu. Dakle sretnu se dvoje prijatelja ( muskarac i zena ) i u jednom trenutku rese da njihovo prijateljstvo predje u nesto drugo, i sta posle...neki ce pozeleti vezu i recimo to je neki sretan kraj, ko u bajci, neki ce se razocarati i unistiti prijateljstvo, a neki ce praktikovati takve odnose iz nemanja boljeg izbora, kao mi smo tu i samo cekamo a u medjuvremenu se ne dosadjujemo, jos se i zabavljamo...(?) Misljenja ima raznih a moze da se protumaci i kao apstinencija - DA ili NE? Uzmi sve sto ti zivot pruza...neznam , ali svako ima svoju glavu pak nek je koristi.
 
Poslednja izmena:
Master Of The Universe
Član
Učlanjen(a)
28.10.2009
Poruka
911
Što je dobro imati takvu drugaricu. Kad nemamo šta da radimo, a ono se zveknemo...onako prijateljski. ;)

Prijatelji se uvek ispomažu, zar ne?
 
Učlanjen(a)
28.04.2011
Poruka
48
Mišljenja sam da ovde malo brkamo lončiće.
Kada smo opoznale naše muževe jesu li oni prešli sve faze pre nego su nam postali muževi.
Od poznanstva preko prijateljstva pa intimnog odnosa i do braka.
Možda sam u krivu, možda nam nikada nisu boli prijatelji, možda su od prvog dana naši neprijatelji.
Ne moj mi je muž najveći prijatelj za sada !!!
 
Član
Učlanjen(a)
15.06.2011
Poruka
88
Ja sam protiv!Ili ste prijatelji ili partneri i ljubavnici.Prijatelj je tu za eventualno neki razgovor diskusiju i izlazak a sa partnerom je strast ,varnice,pa i svadje i mirenje.To su dva potpuno razlicite vrste odnosa i ne treba ih brkati.Ne kazem da na svetu nema srecnika kojima je partner i najbolji prijatelj,svaka cast.A sto se tice musko -zenskog prijateljstva potpuno se slazem sa Cecom i Maculom,ono nikad nije sasvim nevino i ne verujem da je ikada sasvim iskreno.
 
Učlanjen(a)
08.11.2011
Poruka
7
meni se to uopste ne dopada, sa svim muskim prijateljima imam jasno odreden odnos cisto prijateljske veze , sex je kod mene tabu tema sa prijateljima , a i steta je kvariti prijateljstva.
 
Natrag
Top