Da li srbi zaista zaslužuju epitet nebeskog naroda?

Učlanjen(a)
10.10.2011
Poruka
89
Ne bi sada hronološki ali velikani koje je izrodio ovaj rod su neupitni : Veliki Župan otac Rastka Nemajića, Car Dušan, Karađorđević, i Njegoš je sebe doživljavao da je rodom Srbin, i ostali da ih ne bi nabrajali, ima ih zaista mnogo i zaslužuju Vječnu slavu. Ne bi ovdje ni o političkom stanju u Srbiji. Stranački i društveno podjeljena i izdjeljena, sa Kosovom koje visi na labavim koncima, sa spletkama svjetskih moćnika iza svojih leđa, čini se na raskršću ili raspuću. Neću da negiram činjenicu da veliki svijet ima permanentnu namjeru da na svaki način zaguši glas Slobode kojim je ovaj plemeniti narod uvijek odisao. Ipak kada se pogleda prosječni srbin on je tolio zadojen sobom i svojim srpstvom da je to ne samo nakaradno nego i odurno. Tako da se čini da je na neki način, radi svoje uporne tvrdoglavosti prije svega nadurenosti, ovaj antitip srpstva i zaslužio, bože mi oprosti, sudbinu koja ga je sljedovala. Kada pogledate tupoglavost ograničeni i prahistorijski nacionalizam, te prije svega licemjerstvo narodnih vođa, onda nekako čovjek u sebi i protiv svoje volje priziva još mračniji ishod ovom stadu čiji pastiri su zaboravili šta je to obraz i ljudskost a radi tobože dobrobiti svoga naroda. Eto, zar to nije krajnje licemjerje? Prosudite sami.
 
Član
Učlanjen(a)
12.11.2009
Poruka
52
Malo konkretnih argumenata ne bi škodilo ovoj konstataciji,al da je blizu istine jes.Ponekad je to "Nebesko" toliko isforsirano da je jednostavno zamena i opravdanje za rad,trud i svekoliku drugu ljudsku aktivnost.
jedan je ruski oficir 95,rekao,"Ja ljbiim vas Serbskie,ali siđite sa nebesah,ja 6 meseci slušam samo Kosovo,car Lazar,Nebeski narod,i sedite pred magazin i pijete.Drugi za to vreme rade.
 
Član
Učlanjen(a)
17.12.2010
Poruka
222
pa kad se pogleda sta drugi narodi rade.mislim na zapadno evropske nacije i drzave mozemo se lako nazvati nebeskim narodom.nikad nikog nismo napali nego smo se uvijek branili.za razliku od amerike,njemacke,britanije,francuske,austrije,itd itd ladno se mozemo nazvati nebeskim narodom.
 
Član
Učlanjen(a)
02.11.2010
Poruka
338
ma i ne mora da smo nebeski narod..
bitno da smo mi jeli viljuskom.. dok su nemci rukama..
eh.. gde smo bili nekad ..
 
Član
Učlanjen(a)
26.05.2013
Poruka
114
The One Dollar, svaki narod ima velikane, i ne verujem da ih ima koji se nisu borili za svoju slobodu. Srbi jesu koristili prilike i, recimo to tako, uzimali susedne teritorije. Kao i svi drugi. Možeš reći da niko drugi nije iznedrio Nikolu Teslu, ali niko osim njih jednih nije ni Isaka Njutna, i priča može da se širi kako kome odgovara. I šta znači uopšte "nebeski" narod? Stanovnici Tibeta, što se mene tiče, jesu nebeski narod.
 
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ni Jevreji se ne mogu bezuslovno nazivati nebeskim narodom pa kako onda drugi to smeju prisvojiti?
Nebeski su oni na nebu.Pitanje se može postaviti, recimo zašto su Srbi pre 8 vekova bili bolji nego sad?
Postoji niz faktora, uvedeno je neznabožačko obrazovanje i novac je postao motiv života to su ključkne smernice koje su odvele narod od jedinstva a potom predavanje svojih boraca na sud (izdaja) rađa kukavičluk i demorališe naciju što i jeste cilj tirana.

Brat je na brata omrznuo i niko više nikom ne veruje...pogledajte samo treba pomoć poslati recimo finansijsku i čovek je u dilemi hoće li to neko pokrasti kao i dosad što su sve krali?
Ljudi moji dokle će to tako biti?
VERA je jedini put poverenja i ljubavi a sve ostalo ne pomaže.
Kad vam je neko bolestan onda se tek setimo Boga.
Mi treba da živimo sa Bogom svaki dan i da se borimo za istinu te tako možemo steći poverenje i biti bolji nego pre više vekova.

Zašto ostale narode ne tuče tako svaka nevolja i ratovi?
Zato što je Srpski narod od Izraelovog korena i tu važi ona : KOGA LJUBIM TOGA KARAM.
Ako bi se obratili Bog bi nam blagoslovio porod i njive i u zlatu bi plaćali jeli bi iz zlatog posuđa i niko nas nebi ni pomislio napasti svi bi tad hteli biti Srbi, svi bi otvarali vrata Srbima.
Dok god ne opraštamo i vrše se ubistva kakva okolne države nemaju dotle smo pod kletvom.
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
28.05.2009
Poruka
6.661
Srbi su bela božja rasa, ali se to izgubilo krajem XV veka i početkom XVI kada su počeli da se stvaraju drugi jezici, narodi i nacije.
Pa su ti novonastali ukrali sve što je srbsko - istoriju, duhovnost, teritorije...
Ostalo nam je u kolektivnom nesvesnom zapisano da smo mi "nebeski", ne po tome kako crkva tvrdi i raznorazni istoričari, već zbog tog gena koji vučemo od prapočetka.
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Mi smo pre 100 000 iljada godina vozili svemirske brodove dok su Nemci bili Majmuni.
Danas su Nemci i dalje majmuni, a mi smo postali budale, bednici i prosjaci, znaci evoluirali smo. Postali smo neka vrsta Jogi sistem ratnika sto se prehranjuje gledanjem u Sunce. Uvek place kako je zrtva i kad ga biju umesto drugi obraz podmetne dupe, pa mu ga iznasilje ko stigne. Znaci napunjeni smo izdjnicima uzduz i popreko, u bilo koju zgradu vlade da nabijes kramp, za Anus izvuces jednog izdajnika. Ako nabijes recimo asov u zemlju, ako ne iskopas vampira ima iskopas domaceg izdajnika i takao talje i tako dalje. Znaci za koju god varijantu vadjenja da se opredelis ima ga izvuces ko malo telence iz kravice Milke, glatko istrci iznutra. Ovde je bitno da znate kako ga povuci, najefikasnije je povlacenje za noge i istovremeno ga ujedete za bele bubrege, znaci kolko mozete otvorite usta i capnite ga. Od siline capa izdajnik pocinje da se batrga sa nogice i da pada u nesvest. Ovde je najbitnije da pored vas stoji jedan brkonja sa maljem u rukama, najbolje ako je sofer posto su oni jaki u ruke. I cim izdajnik promoli rogovi ovaj treba da mu ga sibne izmedju i posalje ga na nebo.
E, to je taj naziv za nebeski narod.
To je u stvari mekan naziv za ove, ali je vremenom postao uvrezen naziv i sad se svi tako zovemo.
Ranije recimo u Karadjordjevo doba umesto tehnike ujedanja za bubrege koristila se tehnika odsecaja sa Jataganom. Toliko je tehnika bila usavrsena da posle odsecanja nema cak ni krvi, a bubrege ste mogli da ubacite u pihtije, poznati slavski aperitiv.
Milos Obrenovic je pak s druge strane tehniku natezanja konopcima oko belih bubrega doterao do savrsenstva, do te mere da su strani drzavljani dolazili da vide neverovatno cudo - covek lebdi u vazduhu, rascerecen ko cigra i urla od uzitka. Posle cijeg tretmana sledi odsecanje glavica i zavijanje u krpe.
Tito je pak u odnosu na svoje prethodnike bio drasticno diskretniji, ekipa je po belom otoku mogla da manda bele bubrege bazdan, ali van ociju javnosti, tiho i glatko.
Ako recimo pogledate glavu prosecnog Nemca, kao i sam njen izgled, recimo kao Svarceneger sto ima,
doci cete do konstatacije da je u pitanju prosecna glava majmuna, precisnije Orangutan.
Recimo Hitler je bio Jevrejin, i sad na tom tamo njihovom kombinovanom masonskom-Judejskom skupu, doslo se do zakljucka da su Nemci najbolji za zapocinjanje rata, jer njihovi majmunski mozgovi ne mogu sagledati posledice njihovih odluka, odnosno posledice krajnje mozdane likvidnosti. Mi naravno posto smo nebeski narod odmah smo uvideli situacione pogodnosti koje nude njihovi ograniceni mozgovi i ponudili smo se da radimo kao domaci izdajnici. Normalno da nemci kojim slucajem ne bi otkrili prevaru mi se podelimo u tri frakcije, u Partizane, Cetnike i Domace izdajnike i pocinjemo da se stekamo izmedju sebe ranije pomenutim tehnikama.
Posto su nemacki majmunski mozgovi poceli sjajno da se zabavljaju odluce da nas koliko toliko ostave na zivotu i posle onih silnih letenja koja smo obavili prema nebesima, ...evo koliko nas osta.
Znaci na postavljeno pitanje u temi "Da li Srbi zaista zaslužuju epitet nebeskog naroda?", dobijamo potvrdan odgovor, posto morate se sloziti nema ni jedne stavke koja govori protivno, a i da ima - opet smo tu negde.
 
Natrag
Top