Šta je novo?

Da li se bojite života?

  • Začetnik teme Eric Cantona
  • Datum pokretanja
mejb

mejb

Član
Učlanjen(a)
22.12.2012
Poruka
235
Obojica ste u pravu...ali strah i zivot idu kao sipka i bubanj. Zdrav smrtnik ne bi zeleo da propusti sansu zivljenja...sansu otkrivanja istine...na svom putu ka ...beskonacnosti...
 
taman

taman

Član
Učlanjen(a)
15.01.2013
Poruka
555
Mnogi se pozivaju na "školu života" (ili životnu školu), da ih je mnogočemu ili čak svemu naučila, da ih je teže prevariti, da su mnogo pametniji, itd., itd. Neki čak tvrde da je "škola života" najvažnija, itd. A ja takve uvek pitam: A gde ti je diploma?, jer kad netko završi "životnu školu", umesto diplome dobije osmrtnicu. U "životnoj školi" se ja trudim da budem loš đak (premda uvek srećem lošije od sebe) i smeta me što ne mogu da bežim sa časova, jer kako sada stoje stvari, uskoro bi i ja trebao "diplomirati".Poznajemi neke koji život provode u strahu od smrti, njih mi je žao jer ne znaju da žive.
 
L

laAri01

Učlanjen(a)
25.05.2014
Poruka
1
Cega se zapravo treba bojati?Ja nisam sudija, te ne zelim suditi ni o cemu, ali evo nekih mojih zapazanja. Razni mislioci su nam dali mnogo definicija o zivotu i o smrti, dok je u stvari zivot svakog pojedinca definisan bas onako, kako ga on sam definise.Dok smrt, smrt je posledica umesnosti definisanja zivota. Ipak, pitanje glasi da li se bojimo zivota? Ne bojimo se mi zivota,zasto bismo se bojali necega sto nam potvrdjuje samo cinjenicu, da smo tu i da postojimo, mi se zapravo bojimo cinjenice da taj zivot mozemo izgubiti. Ali molio bih vas da mi objasnite, sta je to, sto nas ljude, tera na razmisljanje sta mozemo izgubiti, odvlaceci nas od onoga sto trenutno imamo?
 
mamo

mamo

Učlanjen(a)
01.03.2011
Poruka
345
Veselim se životu a strah me je poplava,požara,potresa
 
g-force

g-force

Učlanjen(a)
22.02.2015
Poruka
18
Zivot nije nit brak,nit muz,nit zena,nit burza,Zivot je bakterija,virus,spora,gljivica...Nemaju oni nit burzu nit brak..Literalni pojam zivota ne spajat sa ZIVOTOM..Zivot je u svemu...A strah je odabir..Imamo 2 vrste emocija strah i ljubav..i od tog sve nastaje..Ako je nekog strah poplava..on je vec u glavi poplavljen.To je..njegov..odabir.
 
D

dayo777

Učlanjen(a)
17.02.2015
Poruka
10
Ne bojim..ali ne bih imao nista protiv ni da se nisam rodio :D
 
Top