Da li psi uništavaju uličnu rasvetu?

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.547
Da li psi uništavaju uličnu rasvetu?
B92
Pre nekoliko dana, pedesetogodišnji Beograđanin zadobio je povrede glave kada je na njega pao stub javnog osvetljenja. U Elektrodistribuciji Beograd kažu da je do incidenta došlo zbog toga što kućni ljubimci tokom šetnje nuždu vrše tik uz bandere, a njihova mokraća ulazi u metalne stubove koji se zbog toga rasklimaju nakon nekog vremena.


101679053053a192d471f78731753885_orig.jpg




Kod restorana “Venecija” nalaze se plastične cevi, koje su postavljene na mesto tri bandere koje su uklonjene jer su bile rasklimane. Jedna od tih bandera prethodno je pala na pomenutog gospodina. U JKP “Javno osvetljenje” rekli su da su odmah po pozivu izašli na teren i obezbedili lokaciju.

-Mi smo konstatovali da postoji problem i u februaru obavestili Elektrodistribuciju o neophodnosti zamene stubova. Činjenica je da ima puno zastarele opreme i da ne može sve odmah da se isprati. - kažu u “Javnom osvetljenju” za portal 24sata.rs.

Ipak, u Elektrodistribuciji imaju neobično objašnjenje ovog incidenta, ali i razlog zbog kojeg su bandere rasklimane:

-Na Zemunskom keju smo uklonili tri metalna nova stuba koja su bila rasklimana i koja pod hitno treba da se menjaju. Ipak, koliko god puta da ih promenimo, neće biti dovoljno, jer vlasnici dozvoljavaju svojim kućnim ljubimcima da vrše nuždu uz bandere koje ta tečnost uništava. Trenutno u gradu na različitim šetalištima i u parkovima gde sugrađani šetaju pse, ima oko 50 bandera koje smo registrovali da iz tog razloga moraju da se zamene - kažu za 24sata.rs u Elektrodistribuciji.

Komunalni policajci nemaju nadležnost da upozoravaju i kažnjavaju vlasnike kućnih ljubimaca koji mokre uz bandere. Novi stubovi koštaće između 80 i 90 hiljada dinara.

-Videćete kad budemo postavili nove metalne stubove na Zemunskom keju,za šest meseci će biti u istom stanju. Moraćemo da ih zamenimo. Apelujemo na vlasnike pasa da vode računa o svojim ljubimcima jer su na ovaj način ugroženi prolaznici - kažu u Elektrodistribuciji za 24sata.rs i napominju da su stubovi koje su uklonili kako bi postavili nove već nekoliko puta bili zamenjeni a da su ih od februara već popravljali.

Šta vi mislite, da li kućni ljubimci, odnosno psi tokom šetnje, zaista uništavaju uličnu rasvetu?
 
Natrag
Top