Da li može da se izveze igrica iz scratch u .exe ekstenziju?

Član
Učlanjen(a)
21.09.2009
Poruka
243
Da li može da se izveze igrica iz scratch u .exe ekstenziju?

Nažalost, nije moguće direktno izvezti igricu napravljenu u Scratch programu u .exe ekstenziju (izvršni fajl) kao što to možete uraditi sa nekim drugim razvojnim okruženjima ili programskim jezicima. Scratch je vizuelno programiranje koje koristi poseban interpreter za pokretanje projekata.

Međutim, postoji nekoliko načina da podelite i distribuirate igricu koju ste napravili u Scratch-u:

  1. Deljenje linka: Možete deliti link ka vašem Scratch projektu sa drugim korisnicima. Kada drugi korisnici posete taj link, moći će da igraju igricu u okviru Scratch interpretera.
  2. Embedovanje na web stranicu: Možete embedovati vašu igricu na web stranicu ili blog koristeći HTML kod koji se generiše u okviru Scratch-a. Na taj način posetioci vaše web stranice mogu direktno igrati igricu.
  3. Konverzija u izvršni fajl: Postoje alati i programi treće strane koji mogu konvertovati projekte napravljene u Scratch-u u izvršne fajlove za određene operativne sisteme, ali ovi procesi nisu podržani od strane Scratch tima i mogu biti složeni za implementaciju.
U svakom slučaju, najbolji način za deljenje vaših igara napravljenih u Scratch-u je da koristite interno okruženje Scratch-a ili delite link ka vašem projektu.
 
Natrag
Top