Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

DA LI JE NORMALNO ILI NE: Starija žena sa puno mlađim muškarcem

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
Moderator
#1
DA LI JE NORMALNO ILI NE: Starija žena sa puno mlađim muškarcem

Sve više se piše o poznatim damama koje su u vezi sa mlađim muškarcima.

lc878827c5693a4571.png


Takva priča je nekada izazivala čuđenje, a sada je sasvim svakodnevna pojava. Može li to funkcionisati.


Čitajući vesti o poznatim damam koje godinama održavaju vezu sa mlađim muškarcima, shvatamo da su žene današnjice raskrstile sa predrasudama.

Kao emancipovane, zaposlene i pre svega samouverene, odlično znaju da mlađi muškarac može da ispuni sve što požele. Zbog toga je u našem okruženju, a u svetu uveliko, sve više parova koji imaju čvrste veze uprkos velikoj razlici u godinama.

U Srbiji se s ovim fenomenom uvek nadmeću predrasude. Pod parolom: “Ona može mama da ti bude”, ili “vi nikada nećete imati decu”, ljudi uzimaju sebi za pravo da zabadaju nos u tuđi izbor.

Muškarcima se tu pak više prašta, dok se čak devojkama relativno stariji partneri preporučuju.

Preporučuje se ipak da razlika ne bi trebalo da bude veća od 15 godina (na primer, crkva ne odobrava veću razliku), jer to sa sobom nosi i neslaganja u životnim navikama i interesovanjima partnera.

Suzan Vinter i Felisija Bring, autorke knjige “Starije žene, mlađi muškarci: Nove mogućnosti za ljubav i romantiku”, u istraživanju koje su primenile na više od dvesta parova, došle su do zaključka da predrasude o njima nisu istinite.

Mlađa žena – Nisu naišle ni na jedan slučaj gde je starija žena bila ostavljena zbog mlađe.

To ne može da potraje – Prosečna dužina veze iznosi oko 13 godina, a neki parovi traju čak 25.

Njemu treba mama – Muškarci su uglavnom u vezi sa starijom ženom zato što ih privlači njena sigurnost u sebe i zato što ona zna ko je. A to je najbitnije: Da vi znate ko ste i šta želite.

Pa i ako vam se svidi neko koga vaša okolina ne prihvata iz bilo kog razloga (godine, rasa, navike…), zapitajte se da li zaista postoji razlog da se ne upustite u tu priču.

(Infopult24.com)
 

Top