Da li je moguce putovanje kroz vreme

Učlanjen(a)
15.04.2010
Poruka
341
Moguće je i ta tehnologija postoji od Drevnih Sumera...i ne samo putovanje kroz vrijeme već i kroz dimenzije..Kvantni kompjuteri i to već postoji odavno...

Član
Učlanjen(a)
13.09.2009
Poruka
79
Slusati,gledati video materijale i misliti da je to bas tako u vecini slucajeva nije pouzdano...
Teoretski se vecina stvari obradi do savrsenstva ali se u praksi pokaze da tu postoji ogroman X faktora koji se namecu sami po sebi i za koje je potrebno mnogo vise znanja od dosadasnjeg...Medjutim kako tehnologija divlja nije iskljuceno u skorije vreme da se ispune ocekivanja mnogih avanturista a da li ce svi biti i zadovoljni!!!!e to je druga strana medalje...........

Član
Učlanjen(a)
27.01.2011
Poruka
2
dosta sam procitao na ovu temu, a jos vise ucio stvari iz kvantne mehanike ali sto vise citam sve manje znam :vorred:.Sustina je da ovakve teorije o putovanju kroz vreme su zasnovane (vecinja njih) na nedokazanim teorijama koje se vezuju za crne rupe, crvotocine i druge pojave u svemiru o kojima se nagadja, a svako teorijsko dokazivanje razumeju samo oni koji su ih pisali ili neki pacenici koji su ubedjeni da ih razumeju :?:.pozz.

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
http://www.youtube.com/watch?v=Gj3qesTjOE8&feature=related[/URL]
Na temu putovanja kroz vreme, mali prilog. Povela se poveća diskusija o tome šta je na snimku. Malo čačkajte i naćićete nešto iz 1924 godine što je na snimku.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
24.03.2011
Poruka
2
Svi mi putujemo kroz vreme i to svakog trenutka, a Ajnštajnove izmišljotine o dilataciji vremena zavisno
od brzine kretanja (a ne kaže u odnosu na šta) služe pomodarima koji su tobože pametni pa, eto,
razumeju to "grandiozno" delo tog prevaranta.
A nije uopšte teško otkriti prevaru i tu ne treba velika mudrost.

Član
Učlanjen(a)
04.08.2010
Poruka
1
Kako da ne! Dokazi su strogo čuvana tajna? Srpkinja, kakav Ajnštajn! Cionistička zavera!
Kad ćemo već jednom da odrastemo?

Član
Učlanjen(a)
24.10.2009
Poruka
434
Mene, ovako priglupog, uvek je interesovalo kako se došlo do brzine svetlosti od 300.000 km/s. Pogotovo ako se postavi pitanje mernih instrumenata u veme kad se došlo do ove brojke.
Ako bi imao neko merodavan da mi to pojasni.
Moglo je da se lupi da je cifra 129.000 km/s ili 500.000 km/s.
Kako baš 300.000?

Član
Učlanjen(a)
22.04.2011
Poruka
1
Ok ja sam totalni laik, ali kako radi veliki hadronski sudarac? Zar tu nije dostignuta neka ogromna brzina?

Član
Učlanjen(a)
18.02.2011
Poruka
20
Možda vreme i ne postoji kao stvarna fizička veličina, ona je samo razmak između 2 događaja i onda je postignut dogovor o načinu merenja.
Međutim u razvoju civilizacije, događaji se ne mogu ponoviti, niti su oni negde zamrznuti pa da se mi vratimo i gledamo kako Tesla hrani golubove.

Natrag