Da li imate Facebook nalog?

Da li imate Facebook nalog?

  • Da

    Votes: 45 52,3%
  • Ne

    Votes: 25 29,1%
  • Šta će mi to

    Votes: 16 18,6%

  • Total voters
    86
Član
Učlanjen(a)
30.07.2010
Poruka
3
to treba zabraniti pojedincima :/
kakvih debila ima, sve sto rade je pravljenje laznih profila :/
 
Član
Učlanjen(a)
28.06.2010
Poruka
1.095
Imala sam profil na facebook oko tri mjeseca i izbrisala. Veću glupost nisam vidjela.
 
Član
Učlanjen(a)
09.08.2010
Poruka
2.132
Ne.

Nemam potrebu da na taj nacin i u toj meri izlazem svoj zivot javnosti...

anti+facebook+logo+21.jpg


Facebook-Club.jpg
 
Član
Učlanjen(a)
08.12.2009
Poruka
25
imala sam jedno 2-3 meseca i onda ga deaktivirala. zarazila sam se sa pokerom i .....kad sam shvatila...e pa nije mi to potrebno.lepse mi uzivo caskanje i druzenje nego solo na fb
 
Član
Učlanjen(a)
08.09.2010
Poruka
15
Probala, nije mi se svidelo i odustala.
I ne razumem ljude, koji po citav dan vise na svojim profilima, kako bi komsinici iz kuce pored pozeleli dobro jutro.
Ili skolskoj prijateljici, sa kojom nikad nisu bili u dobrim odnosima, ali eto slucajno su se nasli bas na fejsu, poslali milion cestitki,
poljubaca i pozdrava, nek ceo bivsi razred, koji je btv na istom tom fejsu vidi da se oni sad vole.

Negde na netu sam procitala, ironican prikaz fejsa, koji ga opisuje u punom svetlu, bas onakvog, kakav jeste.




To ti je nešto gde kad odeš više povratka u normalan život nema. Poenta cele stvari je da prvobitnu priču (lične internet prezentacije) sistematizuje i upakuje u svojevrsnu bazu podataka koja će moći lako da se pretražuje. A kako bi lakše našli nekoga nego po pogađate Imenu i Prezimenu. To je dakle uspelo da facebook raširi toliko da ga sada ništa ne može zaustaviti, čak ni atomska bomba.
Idemo dalje, čemu služi taj facebook?
Ovako, hajde da pođemo od toga da ste povučena, pasivna osoba koja ne izlazi tako često iz kuće i ima malo kontakta sa ljudima. Ukoliko niste prekinite da čitajte definiciju. Tok događaja ide ovako, od ortaka čuješ za fejsbuk, napriča ti bajke o njemu, kako je to ne znam ni ja šta, ma super stvar, baš si debil što nećeš da se učlaniš, aj nemoj da si kreten dođi samo da vidiš pa obriši account, i tako dalje i tako bliže. Dolazi do loma u tebi, podležeš "povredama" odnosno ubeđivanju svog nadobudnog ortaka i učlanjuješ se.
Šta se dalje dešava?
Ništa. U početku se smoriš kao jaje. Nemaš nijednog prijatelja. Odlučuješ da ih potražiš. Ubrzo primećuješ da se sa lakoćom sećaš ama baš svih osoba od vrtića do srednje škole, odnosno fakulteta. Tražiš li tražiš, što prate add friend zahtevi.
Elem onda, da bi ispao što kuliji baja na fejsbuku, kreneš besomučno da rovariš po hardu tražeći što nadrkanije moguće slike, slike sa svojim ortacima, slike sa svojim kućnim ljubimcem, slike na traktoru, u autu, na skuteru, na moru, u planini, i tako dalje pri čemu ih uredno i sistematično kačiš na svoj profil.
Onda, kreneš da se učlanjuješ u neke idiotske grupe tipa Pravda za Uroša Mišića, Fanclub Kurte i Murte, ovo ono... Zatim, kucaš imena i prezimena omiljenog pevača, pevačice, glumca, glumice, kurte, murte, kurte, murte i postaješ njihov fan...
U svom profilu napišeš najkulije stvari o sebi, iako poslednjih 5 godina ne čitaš ni novine napišeš kako si pročitao 332 knjige, omiljeni pisac ti je ne znam ni ja ko...
Instaliraš gomilu debilskih aplikacija, naročito one za davanje raznih tipova poklona, tipa pivo, tipa čokolada, tipa neki auto, tipa šta god ti jebeno padne na pamet.
E onda izdodaješ jedno tri miliona frendova i Bogu se moliš svakoga dana da te prihvate. Od tih tri miliona jedno 99,9999% čijih 99% slika otpada na slike riba u bikiniju, slike riba natrćenih guzica, slike riba u ne znam ni ja kakvim seksi ili ne seksi pozama. Slike riba čiji je zajednički imenitelj da su napaćene glupače željne publiciteta po svaku cenu.
Svaka promena na accountu (nalogu) se ispisuje u nekom vidu obaveštenja tvojim "prijateljima". Znači da li si postao fan Jelene Karleuše, da li si komentarisao nečiju sliku, da li si se učlanio u neku grupu... Sve što uradiš svi vide. Čak šta više na kraju krajeva sve to i radiš da bi oni to videli. Da bi videli kako si ti jedna zajebana super kul osoba a u stvari im puca kurac i za tebe i za tvoju kulost, osim malom broju pravih prijatelja, ostali su tu da bi videli tvoje slike (ako si dobra, odnosno ziljava pička).
Ima i drugih aktivnosti, ali manje više sve sam ovde opisao.
Kako izgleda kraj korišćenja fejsbuka? (ako budeš imao sreće)?
Tako što jednog dana posle napornog i dugog razmišljanja o tome kako bi bilo lepo da nikad nisi ni postajao korisnik ovog sranjeta se zapitaš šta si zapravo sve vreme radio tamo.
 
Natrag
Top