Da li da ošišate kosu na kratko?

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.979
Da li da ošišate kosu na kratko?

Ovi razlozi su uverljiva potvrda svih žena koje su se odlučile za kratku kosu i onih koje će se tek odlučiti na taj potez.

1.jpg

Podsetimo se zašto su kratke frizure tako popularne i zašto se isplati žrtvovati dugu kosu.

Brže se suši
Ako želite da negujete vašu kosu i štedite je od feniranja, kratka frizura je idealna za to. Nećete morati da čekate satima da se osuši, za to će joj biti potrebno jako malo vremena. Na primer, žurite u grad, kosa je kratka i mokra. Morate da se još našminkate i obučete. Dok to uradite - kosa je već suva!

Kratka kosa ima bolji volumen
Što je kosa duža to je i teža. A da i ne govorimo o manjku volumena kod korena kose. S kratkom kosom nema takvih problema. Kratka kosa ima znatno bolji volumen.

Savršena je za leto
Svaka žena s dugom kosom leti poželi da je skrati. Ako ste ikad bili u toj situaciji, ne treba vam dodatno objašnjenje zašto je kratka frizura idealna za leto.

Uvek izgleda zdravo i sjajno
Dugu kosu je teže negovati da ne bi izgledala oštećeno. S kratkom kosom nema tih muka. Ona uvek izgleda zdravo i sija se. Čak ako kratku kosu često farbate nećete morati dugo da čekate da se oporavi.

2.jpg

Češća promena boje
Kad imate kratku kosu u situaciji ste da češće menjate boju kose, ako to želite. Crno, izblajhano, crveno... S kratkom kosom možete isprobavati paletu boja.

Stajling je prava sitnica
S kratkom kosom vam ne treba puno vremena kako bi oblikovali frizuru. Desetak minuta biće dovoljno za sušenje kose i za stajling. Nema ničeg boljeg ako ste stalno u žurbi.

Kratka kosa je u trendu
Pogledajte malo modne magazine i zvezde na crvenim tepisima. Glumice En Hatavej i Šarliz Teron dobijaju samo pohvale na račun kratke kose i frizure.

Izvor: Magazin.net.hr
 
Natrag
Top