Da li crtać Pepa prase loše utiče na decu?

TMF
Član
Učlanjen(a)
09.07.2011
Poruka
1.433
[h=1]Da li crtać Pepa prase loše utiče na decu?[/h]
Pepa prase je veoma omiljen crtani film među decom mlađeg uzrasta. Međutim, u poslednje vreme sve više roditelja je počelo da se žali da on ima loš uticaj na decu.


Da_li_crtac_Pepa_prase_lose_utice_na_decu_688167366.jpg



Na mnogobrojnim forumima sve je više roditelja koji se žale da njihova deca prave razne probleme, oponašajući likove crtanog filma Pepa prase, navodi sajt Dailymail.co.uk. Verujući da ovaj crtać loše utiče na njihovu decu, pojedini su čak i ukinuli programe na kojima se on emituje.


Jedan otac se žalio da se njegov četvorogodišnji sin na putu do škole valjao u bari, imitirajući svog omiljenog crtanog lika. Drugi su se žalili da deca za doručak uvek i samo traže čokoloadnu tortu, a odbijaju povrće, kao što to čini prase Džordž. Jedna majka je napisala da njena ćerka uvek odgovara sa "ne" i "jak" (poput Pepe) kada je zamoli da nešto uradi.


"Da li je nerazumno zabraniti ovaj crtać?", pitaju se roditelji.


Psiholozi su potvrdili da ono što gledaju deca, svakako utiče na njihovo ponašanje i da to što se deca tako loše ponašaju nema veze samo sa crtanim filmom Pepa prase, već i sa svim ostalim programima koje gledaju.
Mozak se najviše razvija od rođenja do treće godine, pa ukoliko deca u tom uzrastu troše mnogo vremena na gledanje televizije, oni će svakako kopirati oblike ponašanja koja vide.



Da li Pepa prase loše utiče i na vaše dete?

YUMAMA
 
Član
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poruka
69
Ne slazem se da bilo koji crtani, ili film lose uticu na necije ponasanje. To je ipak problem licnosti i ponasanja, a ne televizijskog sadrzaja.
 
Član
Učlanjen(a)
11.03.2010
Poruka
34
Najgluplje u čitavom crtaću je prikazivanje oca kao smotanog, blesavog, nesnalažljivog. Mama i deca se zajednički smeju tati kako je blesav-nevaljao-glup-smešan. Ne mislim da to loše utiče na bilo koga, samo da je glupo.:stupid:
 
Član
Učlanjen(a)
30.09.2012
Poruka
49
Ne slazem se da bilo koji crtani, ili film lose uticu na necije ponasanje. To je ipak problem licnosti i ponasanja, a ne televizijskog sadrzaja.

a ja se resimo ne slazem sa tvojim misljenjem da imas nesto pametno da napises.


a ovaj tvoj post to i dokazuje.
sve sto gledamo vidimo cujemo utice na nase ponasanje. vise ili manje, dobro ili lose.

u clanku lepo navedu primere kako je crtani de fakto UTICAO na ponasanje dece, a ti se pravis pametan i lupas ovakve gluposti.


potpis iz posta pre tvog se odnosi i na pisanje a ne samo na jezik
 
Član
Učlanjen(a)
02.01.2013
Poruka
6
imam sina od 3 godine, Pepu sam odlagala koliko god je to bilo moguce, jer svi njegovi vrsnjaci gledaju taj crtani. oponasao je skakanje po blatnjavim baricama i to mu deluje kao igra.... mada mu nedozvoljavamo pa se on sad kao sali s nama kao skocice u baricu kad je vidi na ulici. normalno je da deca oponasaju omiljene likove iz crtaca, kao sto smo mi nekada oponasali bananamena, transformerse, toma i dzerija, brzog gonzalesa itd. crtani Pepa mi je skroooozzzz bezveze i trudim se da ga sto manje gleda, nervira me kao sto je neko od vas vec spomenuo, omalovazavanje tate, zatim pepa spava i kupa se u novim cipelama, cokoladna torta za dorucak, itd... da ne davim sad.... kapiram poentu crtaca, ali mislim da su preterali
 
Natrag
Top