"Da Bog sačuva"

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire vs Mire
Nigde nisam rekao da nisu verovali u vaskrsenje

govore kao da su bez nade, pa su im i ti delovi kompletno poricanje dogmatike o stanju umrlih gde poricu i vaskrsenje!

. Postavljas besmislena pitanja, nisu verovali u vaskrsenje odnosno nisu

tek negde od Isaije veruju u vaskrsenje

Citiras nesto od pre 5 godina. Pa ova poslednja recenica lepo objasnjava da nisam ni rekao da nisu verovali u vaskrsenje..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Gde pise u bibliji tim recima da je "dusa zivot"?

Samo da potvrdim da je ''DUSA = ZIVOT''.
Tako je kod Pravoslavnih:

Uzmes iseces van konteksta, pa onda kazes kontradickija. Nigde nisam nikada tvrdio sa dusa nije zivot. Tebi treba ozbiljna pomoc, ali ozbiljna!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303

Gde pise u bibliji tim recima da je "dusa zivot"?

Samo da potvrdim da je ''DUSA = ZIVOT''.
Tako je kod Pravoslavnih:

:beee:Ovdje je Mire citiran, a ne ja. Što se vidi dole po komentaru.

Uzmes iseces van konteksta, pa onda kazes kontradickija. Nigde nisam nikada tvrdio sa dusa nije zivot.
Tebi treba ozbiljna pomoc, ali ozbiljna!

Naravno da ćeš da vrijeđaš, sada ću da dam ovo ali bez onog Mire, nego sve u fulu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
:beee:Ovdje je Mire citiran, a ne ja. Što se vidi dole po komentaru.

Naravno da ćeš da vrijeđaš, sada ću da dam ovo ali bez onog Mire, nego sve u fulu.

Tako je, miru si citirao s namjerom da ismiješ njegovu tvrdnju o duši i životu, a onda si sam ustvrdio isto, ovako:

Duša znači i život,

Znači rastavlja se sa životom, umire. Kao što i stoji ovdje.

Ali, vratimo se mi, vama subotarima mrskom, svetom apostolu Pavlu.

1. Sol 5,23: A sam Bog mira neka vas posvema posveti i cijelo vaše biće – duh vaš i duša i tijelo – neka se besprijekornim, savršenim sačuva za dolazak Gospodina našega Isusa Krista.

Laže li sveti Pavao, kada tvrdi da čovjeka, kao cjelovito biće, čine tri zasebna entiteta - duh, duša i tijelo?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ali, vratimo se mi, vama subotarima mrskom, svetom apostolu Pavlu.

1. Sol 5,23: A sam Bog mira neka vas posvema posveti i cijelo vaše biće – duh vaš i duša i tijelo – neka se besprijekornim, savršenim sačuva za dolazak Gospodina našega Isusa Krista.

Laže li sveti Pavao, kada tvrdi da čovjeka, kao cjelovito biće, čine tri zasebna entiteta - duh, duša i tijelo?

Tu nije napisan sastav čovjeka nego u Postanku 2,7 što je i logično kada je čovjek stvaran.

Tvrdiš dakle da sveti apostol Pavao laže!?!? Ako doneseš potvrdu od Boga da je Pavao lažov i da je tebe Bog 'pomazao' da zamijeniš lažova Pavla, razmislit ću. ;)

Natrag