Šta je novo?

Crvenkovski traži vanredne izbore

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
[h=1]Crvenkovski traži vanredne izbore[/h]Skoplje -- Lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije Branko Crvenkovski zatražio je održavanje prevremenih parlamentarnih izbora u martu, zajedno sa lokalnim.

1798506034508e206da6804350899473_orig.jpg


Miting nekoliko opozicijskih stranaka, koje od pre nekoliko dana nastupaju kao Savez za budućnost, održan je posle tzv. radnog leta opozicije, koja je proteklih nekoliko meseci posetila sva veća naseljena mesta u zemlji i promovisala svoje kandidate za gradonačelnike, za lokalne izbore u proleće.
Crvenkovski je kritikovao sve projekte aktuelne Vlade i lokalne samouprave, koje vodi VMRO-DPMNE premijera Nikola Gruevskog, posebno kulturno-arhitektonski projekat "Skoplje 2014", u okviru kojeg je postavljen veliki broj spomenika u glavnom gradu i u toku je izgradnja novih objekata za skoro sve institucije, muzeje i pozorišta.

"U našoj Makedoniji, dok se ne prepolove siromaštvo i nezaposlenost, niti jedan denar neće otići za neproduktivne troškove, nema spomenika, fontana, nameštaja... Dok narod tone u siromaštvu, pare ćemo davati samo za bolnice, škole i puteve", rekao je lider najveće opozicione stranke u Makedoniji.

On je kazao da su oni koji su podržavali Gruevskog napravili profitabilni biznis, a da narod čitavo vreme brane, te od Brisela, te od Grčke.

"Što ga više brane, on sve više tone u bedu i sve više ličimo na Belorusiju sa Lukašenkom", rekao je Crvenkovski.

On je pozvao Gruevskog da, ukoliko u međuvremenu da saglasnost za promenu imena i ukoliko Makedonija u decembru dobije datum za početak pregovora sa EU, u martu održi i referendum o imenu države.

Nema zvaničnih informacije koliko je ljudi prisustvovalo mitingu na glavnom trgu u Skoplju. Prema medijima bliskim vlastima, nije bilo više od 11.000, dok su opozicioni mediji izasli sa informacijom da je prisustvo čak 70.000 ljudi.


Izvor:
B92.net


 
Top