Crvena tjeralica za Miroslava Kutlu

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Crvena tjeralica za Miroslava Kutlu


Izvor: index.hr

kutleinterpoltjeralica.jpg

Foto: Interpol
ZA MIROSLAVOM KUTLOM od jučer je izdana tzv "crvena tjeralica" Interpola što znači da bi članovi ove organizacije trebali odmah po identifikaciji uhititi ovog bjegunca od hrvatskog pravosuđa.
Novi list podsjeća da je sud svojedobno izdao tjeralicu jer Kutle nije pokazivao namjeru da se vrati na služenje kazne od kada je otišao u BiH pravdajući se zdravstvenim problemima. Nakon što je utvrđeno da nije više u Hrvatskoj, MUP je pokrenuo postupak izdavanja međunarodne tjeralice.
Podsjetimo, Kutle bi trebao na izdržavanje kazne od dvije godine i osam mjeseci. Zagrebački županijski sud donio je pravomoćnu presudu Kutli i šestero optuženih zbog malverzacija u pretvorbi Gradskog podruma.
Čeka ga zatvor
Suđenje zbog malverzacija oko privatizacije Gradskog podruma započelo je u veljači 2004. godine, a tijekom procesa izmijenila su se tri suca. Tužiteljstvo je tvrdilo od prvog dana da je Kutlina Globus grupa početkom 90-ih nezakonito stekla više od pola milijuna tadašnjih njemačkih maraka u dionicama Gradskog podruma. Po drugoj točki optužnice Fond za privatizaciju je oštećen za 460 tisuća maraka jer su se navedene dionice prepisivale po povlaštenoj cijeni.
U optužnici se nadalje tvrdilo da su neke tvrtke u dogovoru s Mužinićem te rukovoditeljima Gradskog podruma Ilijom Milišićem i Marijem Piškurićem naplaćivale neisporučenu robu i nepostojeće radove. Oni su optuženi da su ovjeravali račune iako su znali da su lažni.
 
Natrag
Top