Šta je novo?

Crni bilans novogodišnje noći - šetoro poginulih

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Crni bilans novogodišnje noći - šetoro poginulih
ZAGREB - Dok je najveći broj ljudi u veselom raspoloženju dočekao Novu godinu, policija je saopštila da je u Hrvatskoj u novogodišnjoj noći živote izgubilo šest lica.

U Zagrebu su u sudaru dva automobila poginula tri lica, u Vinkovcima je zbog neprilagođene vožnje poginuo mladić, a u Rijeci je poginuo jedan pešak, dok je jedan teško povređen.


imgSizerCrop.aspxZagrebačka policija istražuje i okolnosti smrti jednog muškarca od uboda nožem, ali detalje nisu iznosili.

U selu Gornja Dubrava u Međimurskoj županiji zadnjeg dana stare godine nađena su obešena dva tela, 25-godišnjaka i dvogodišnjeg deteta. Kako izveštava Hrvatska televizija, pretpostavlja se da je 25-godišnjak zbog svađa u braku obesio svog sina, a zatim je presudio i sebi.

A iako je nova godina dočekana uz obilje pirotehnike, povređenih od njene primene nije bilo. Za sada je osječka policija izvestila o nekoliko lakše oštećenih vozila od upotrebe pirotehnike, kao i nekoliko saobraćajnih nezgoda bez povređenih, tek sa štetom.

Ali zato su hitne pomoći po gradovima imale dosta posla oko pijanih učesnika proslava, najvećim delom mladih. Oko 30 odsto intervencija zagrebačka hitne pomoći odnosilo se na pijanstvo mladih lica, pa je najmlađe alkoholisano lice imalo 13 godina.Izvor:
Novosti.rs
 
Top