Core 2 Quad Q8300

Učlanjen(a)
24.01.2014
Poruka
75
Hvala, još više hvala na pomoći :)

Društvo je li normalno da CORE 1 bude razlika u temp. oko 10-11 i da prilikom u zahtjevnoju igru malo skoči više temp. i usage? Core Temp kaže Warning tokom pokretanja pa nez kako je tokom igranja valjda se umiri i kada izlazim isto, to po nekada samo ili to mora kada započinje neki proces. Nez igranja 40C ralika oko 5C na Core 1, Core 1 pretežno je oko 50 i bez igranja usage je 10% Najviše bude Core 1 48C a Core 2, 3 i 4 43C

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
24.01.2014
Poruka
75
Hvala, još više hvala na pomoći :)

Društvo je li normalno da CORE 1 bude razlika u temp. oko 10-11 i da prilikom u zahtjevnoju igru malo skoči više temp. i usage? Core Temp kaže Warning tokom pokretanja pa nez kako je tokom igranja valjda se umiri i kada izlazim isto, to po nekada samo ili to mora kada započinje neki proces. Nez igranja 40C ralika oko 5C na Core 1, Core 1 pretežno je oko 50 i bez igranja usage je 10% Najviše bude Core 1 48C a Core 2, 3 i 4 43C

Evo danas sam malo pratio izgleda da Core Temp ne registruje baš najbolje situaciju tj. kao da se malo gubi Core temp program

Učlanjen(a)
24.01.2014
Poruka
75
Evo zbog čega upozorava kada nije velika iskorišćenost i nije dostigao temp. za upozorenje? Nekada upozori i na manje nego u ovom trenutku kada sam ga uslikao...... nekada zta više toga otvorenog i na netu i ovako kao i instalacije itd. bude ok ovaj System Monitor......

mXn2doz.jpg

Član
Učlanjen(a)
27.12.2009
Poruka
175
Ne boj se, normalno je da se jedno jezgro malo vise greje od drugih, tj uglavnom ti stariji core2duo / core2 quad imaju bagovitu sondu za merenje temperatura, skoro sve procesore iz c2duo e6xxx-e8xxx serija sam koristio i uvek mi je prvo jezgro bilo malo toplije, 3-4 stepeni, kao i q8400,q9550 i tu je neko od jezgara, bilo par stepeni toplije od drugih. Gledaj da ti temperatura ne predje 71-72C u full loadu, pod uslovom da nisi nista klokovao i meri temperature proverenim programima kao sto je hwmonitor, aida64, everest, itd.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
24.01.2014
Poruka
75
Ok, hvala ti puno... nisam radio klok i nemam najmeru, sada koristim System Monitor 2 i Core Temp da bih pokazao temp. na vidzetu, imam i Everest ali nisam njega nešto baš pratio od kako imam ovaj CPU. Uglavnom kao što kažeš pokušaću sa ovima što si nabrojao. Full load ne bude preko 70C ali nekada kada je sve pogašeno znači samo komp radi onako i npr upalim Winamp samo da radi TDI Radio i ovaj SM2 na sekundu pokaže Warning a on iskorišćen 12% i manje a temp. bude oko 30C
ili na sekundu na istom SM2 (samo radio upaljen) pokaže kao da je 60C i PAR sekundi treperi Warning i onda me to iznervira. To me je brinulo je li bagav program ili šta, već par dana gledam da kupim Tower cooler pošto sam mislio da je moj problem, inače imam Stock cooler evo slika sa neta i moj ima 3 pin-a koja vode na ploču, predhodno je hladio E1400 ....

8XPwiVM.jpg

Član
Učlanjen(a)
27.12.2009
Poruka
175
E to onda nije u redu da ti procesor ide u leru na 60c, a to su dobri procesori i ovi uobicajni zadaci za njih su boranija. Pogledaj da li ti je taj fabricki kuler (koji ne valja nista, poklonio sam 4-5komada) lepo nalegao na proc, posto su mu te pipke uzasno lose resene, pretpostavljam da imas pastu i da j kuciste prosecnog kvaliteta da moze da cirkulise vazduh. Moj je bio jos jaci od tvog, klokovan dosta i nije se toliko grejao, doduse ja sam imao cm tx3 cooler koji je mnogo bolji od tog fabrickog. Probaj i sa instaliranjem novog sistema, mozda si navukao neki virus koji se ubaci u sistemske fajlove i opterecuje procesor, mada rekao si vec da nije opterecen (desilo mi se tako nesto jednom). Poz. E da, batali da verujes vidzetima, temperature gledaj bas u hwmonitoru, vidzeti lazu, vise su za fenseraj.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.201
To je stari procesor i pitanje je koliko je on bio u upotrebi...Ako ga je neko puštao duže vremena da se pregrijava ne može njemu sada intelov originalni cooler spustit temperaturu. Ja sam imao E8400 koji je takođe imao visoku temperaturu i morao sam kupiti drugi i bolji hladnjak....Ovakav sam imao...

cooler-master-hladnjak-za-cpu-hyper-t4.jpg

Pa sam nakon izvjesnog vremena postavio na njega dodatni ventilator...

Učlanjen(a)
24.01.2014
Poruka
75
E to onda nije u redu da ti procesor ide u leru na 60c, a to su dobri procesori i ovi uobicajni zadaci za njih su boranija. Pogledaj da li ti je taj fabricki kuler (koji ne valja nista, poklonio sam 4-5komada) lepo nalegao na proc, posto su mu te pipke uzasno lose resene, pretpostavljam da imas pastu i da j kuciste prosecnog kvaliteta da moze da cirkulise vazduh. Moj je bio jos jaci od tvog, klokovan dosta i nije se toliko grejao, doduse ja sam imao cm tx3 cooler koji je mnogo bolji od tog fabrickog. Probaj i sa instaliranjem novog sistema, mozda si navukao neki virus koji se ubaci u sistemske fajlove i opterecuje procesor, mada rekao si vec da nije opterecen (desilo mi se tako nesto jednom). Poz. E da, batali da verujes vidzetima, temperature gledaj bas u hwmonitoru, vidzeti lazu, vise su za fenseraj.

Ok, da nedužim priču... znači povjerenje vidzetu ništa, pastu imam, sistem je nedavno podignut.... moj cooler dobro sjeda ali on nije dobar za ovaj CPU kao što i sami kažete. On je hladio E1400, evo slika cooler-a koji gledam da kupim pa recite da ili ne...

ikCE5x4.gif

Učlanjen(a)
24.01.2014
Poruka
75
U opcijama pise Aktivno i ima drugačije postolje, 4 pin-a ovo je slika samo da vidite gradju i Asus je ja mislim da je ok onda

ovaj hardware monitor pro teba kljuc sada ganjam to ali opet neke opcije piše TRIAL

Natrag