- Učlanjen(a)
- 15.08.2014
- Poruka
- 946
Ja sam davno izbrisao i ponovo instalirao 30. marta 2015. Upravo tada kada sam video da je izašla nova verzija. Ta verzija ima oznaku 9.6.2.880 (slika "CoPilot Version"). Međutim, nisam primetio ništa posebno novo u odnosu na verziju koju sam ranije malo testirao. Iako sada za karte Balkana stoji vrednost 341.1 MB, nisam primetio da je nešta dodato. Uostalom, i dalje nije ucrtan "Pupinov most" između Zemuna i Borče. Meni je to pokazatelj da li se nešto promenilo...Instalirao sam uspesno na nacin na koji je @navigas objasnio i koirsistim je vec mesec dana. A sada vidim na marketu da ima update. Pitanje je, sta ce se desiti ako uradim update preko marketa, dali ce se updejtira aplikacija ili cu nesto sjebat, pa cu morat opet da se J_bem sa instalacijom.
Večeras sam, zbog tvog posta, proverio. Selektovao sam stranicu "Moj CoPilot" (istoimena slika). U stavci "Novosti i dopune" sam imao 2 obaveštenja. Jedno je bilo da postoji apdejt za "Safety Camera Database". Drugo je bila neka ponuda da se nešto kupi. Preuzeo sam apdejt (slike "CoPilot 1" i "CoPilot 2"). Nažalost, sledeći ekran je bio kao na slici "CoPilot 3" i on je ostao sve dok nisam resetovao telefon. Sada aplikacija radi normalno. Kada kliknem na "Funkcije i nadogradnja" otvori se ekran (slika "CoPilot 4"). Kao što se vidi, štiklirano je "Lifetime Voice-Guided 3D Navigation..." i piše "Nema isteka". Ali, kada kliknem na ovo polje, dolazim do informacije "Kupite sa..." i piše $16.76. Ne znam zašto kaže da mogu da kupim, a opcije na slikama, kada se ekran (slika"CoPilot 5") skroluje, su mi već na raspolaganju.
Sve u svemu, ukoliko se nudi apdejt aplikacije i ako se dogodi da se aplikacija blokira (kao na slici "CoPilot 3"), nisam siguran da li će, posle reseta telefona, aplikacija raditi OK. Međutim, nije problem da deinstaliraš i ponovo instaliraš sa marketa. Podrazumevam da si zapamtio sa kojim mejlom i lozinkom si se registrovao kada si skifdao mapu i glas. Naravno, sada ne moraš ponovo prvo instalirati verziju CoPilot v9.4.0.144. To si već jednom odradio i registrovao se. Jedino može da ti oduzme malo vremena da ponovo napraviš download karte Balkana i našeg glasa. Druže, ti izaberi da li ti je potreban apdejt. Ako kreneš u tu "avanturu" (možda i neće biti nikakvih problema i ne mora se blokirati kao kod mene) napiši kako je prošlo.
Napomena. Kao što se vidi, "Active Traffic" mi je preostalo još samo 5 meseci, od 12 koliko daju. Iako, ni do sada ga nisam primetio, tj.koristio. Pitanje da li u Srbiji može. A to, samo 5 meseci, verovatno prepoznaju da se registrujem sa istom mejl adresom ili preko IMEI (označili su ga kao Serijski broj) koji je specijalni njihov, sa ciframa i slovima (slika Version), a ne originalni iz telefona. To se i poklapa, jer sam prvi put instalirao u avgustu prošle godine.