Imam Samsung Galaxy I-9000. nije rootan. Putem programčića GPS Aids FREE ubacio sam patch jer nisam mogao na Google navigaciji uspostaviti GPS položaj - nakon toga mogu.
Napravio sam kako se savjetovalo, prvo CoPilot_Live_EU_v9.4.0.144.apk (krekirana) pa kartu Srednje i Istočne Europe od 190,2 MB. Sve je ispravno radilo.
Nakon tjedan dana skinuo sam najnoviju verziju 9.6.2.706 s Trg.Play. Skinuo sam i kartu Istočne Europe od 1,01 GB. Cijelo vrijeme sam se držao preporučenog postupka postupka. Nova verzija nije radila a starija je.
Na kraju sam deinstalirao stariju verziju CoPilota. Nova verzija nije radila, odnosno nije mogla "uhvatiti" satelite - odrediti trenutačni položaj iako je pisalo da je GPS signal otkriven. U najnovijoj verziji nemam mogućnosti gledati traženje satelita ali imam programčić GpsFix kojim nađem satelite i iz njega mogu ako želim ući u neku navigaciju.
Ponovno sam instalirao krekiranu verziju, ponovno skinuo kartu i ta verzija radi. Najnovija nije htjela par dana ali je danas, za divno čudo, proradila. Pratiti ću razvoj situacije i neću deinstalirati stariju verziju (ne vidim neku razliku prema najnovijoj osim dodatka CommuteMe - ništa važno).
Navigacija Google maps puno brže, barem u startu, nađe satelite (unutar privatne kuće nema šanse). Naravno nema opcija za upozorenje prekoračenja brzine (samo zato i koristim navigaciju po Zagrebu), sigurnosne kamere...
CoPilot nema mogućnost satelitskog prikaza i foto prikaza odredišta.
Uz bilo koju od ove dvije navigacije za amatersko korištenje specijalni GPS uređaji nisu potrebni, barem se meni tako čini.