Član
Učlanjen(a)
18.06.2010
Poruka
5.646
Conjure One

conjureonecover.jpgConjure One je kanadski projekat u elektronskoj muzici predvođen od strane Rhys Fulber- a, koji je poznatiji kalo član grupa Front Line Assembly i Delerium, kao i drugih muzičkih grupa zajedno sa Bill Leeb-om.

Fulber je napustio Front Line Assembly 1997. godine, a samim tim i ostale muzičke projekte na kojima je radio sa Leeb-om, u želji da započne solo karijeru. Ubrzo nakon toga, najavio je izlazak svog debitantskog albuma, ali obzirom da je sam producirao album i radio remikse pesama, album je objavljen tek septmbra 2002. godine. Album ,,Conjure One" je fuzija karakterističnog elektronskog zvuka Fulber-ovih ranijih radova, baziranog na klavijaturama sa ritmičkim dens ritmovima, kao i uticajima muzike Bliskog istoka, koji su doneli inspiraciju za ambijentalne melodije. Neke pesme su više u stilu pop muzike sa gostujućim pevačima, naročito Poe (Anne "Annie" Decatur Danielewski) i Chemda Khalili. Takođe, na albumu su gostovali Sinéad O'Connor i Jeff Martin pevač kanadske rok grupe The Tea Party.

Nakon povratka u grupe Front Line Assembly and Delerium 2005. godine Fulber izdaje i drugi album pod nazivom ,,Extraordinary Ways". Na ovom albumu je koristio više savremenih zvukova, dajući mnogo veći značaj gitari i trip hop-like ritmovima. Pevači na ovom albumu su Tiff Lacey, Poe, Chemda, Joanna Stevens, čak i sam Fulber. (u obradi pesme pank rok grupe Buzzcocks).

2007. godine, najpopularnija nemačka pop zvezda 80-tih Sandra Cretu je uradila obradu pesme ,,Sleep" na svom singlu ,,The Way I Am".

,,I Dream In Colour", objavljen maja 2010. godine, je prvi singl sledećeg, trećeg albuma ,,Exilarch", koji je najpre digitalno objavljen 19. oktobra. U Americi album je izdat 9. novembra, a u Evropi će biti 11. februara 2011.


conjureone2010111.jpg


Izvor:Wikipedia 
Poslednja izmena od urednika:
Top