Čitanje kao afrodizijak

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.027
23. 04. 2010. 15:02h| Vestionline

Čitanje kao afrodizijak

Jedno neobično istraživanje obavljeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da čitanje može da bude odličan afrodizijak.

55593_reading_f.jpg

Anketa kojom je bilo obuhvaćeno 1.000 ljudi i koju je obavio proizvođač jedne poznate marke kafe, pokazala je da sedam od deset muškaraca u krevetu redovno čita neku priču svojoj ženi ili devojci, kako bi joj pomogli da se opusti i uspava, piše list "Dejli mejl".

Dve od tri žene tvrde da im mnogo više znači partner koji je spreman da im čita u krevetu, po mogućnosti klasičnu ili romantičnu knjigu, vodič za putovanja, pa čak i kulinarske recepte.

Intimni ton i blagi glas čitača čine ga zavodljivim i omogućavaju ženama da se potpuno opuste, izjavio je jedan stručnjak komentarišući rezultate ankete.

Istraživanje je pokazalo da tu sigurnu tehniku u Velikoj Britaniji najuspešnije koriste Škotlanđani, ali ne navodi kolika je njena uspešnost u obrnutom slučaju, odnosno kada žene čitaju muškarcima.

Zanimljivo, zar ne? :)
Više puta mi se desilo da od nečijeg glasa "pretrnem", a isto tako, više puta sam čula i da sam ja to, sasvim nesvesno, uradila nekim muškarcima koji me prvi put čuju telefonom.
Uvek kad pomislim na to setim se Džejmi Li Kertis u filmu "Riba zvana Vanda" kako "otkida" na glas božanstvenog Džona Kliza koji samo ređa imena italijanskih sireva... :-D
Kako na Vas deluju takvi nadražaji? Da li Vas glasovi nekih ljudi "pale"?

Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
306
Joj, Crvendać, jel mogu da ti pošaljem svoj broj, da te čujem, pa da otkinem...?

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Joj, Crvendać, jel mogu da ti pošaljem svoj broj, da te čujem, pa da otkinem...?

Pa naravno da možeš......crvena ne ujeda.....ali nam obavezno ispričaj koko si to otkinuo na njen glas...... :-D

Samo ti zezaj... dok sam radila na jednoj od centrala u Telekomu, nekoliko puta su me prosili samo na osnovu glasa... bolje se čuvaj! ;-)

Pa možda bih te i ja zaprosio....ali ne mogu......oženjen sam...... :-D

Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
306
samo ti zezaj... Dok sam radila na jednoj od centrala u telekomu, nekoliko puta su me prosili samo na osnovu glasa... Bolje se čuvaj! ;-)

ма моцо, имам утисак да је она једна смерна дама.

ја нисам ожењен, али као да јесам. али увек сам отворен за дружење. и верујем да имаш леп глас, црвендаћ, а пошто смо такорећи комшије шаљем ти број. и ако ме назовеш, лако може да се деси да се викендом спустим на ушће, тамо где кафендишеш у слободно време. па ако се ту сложимо, ја тебе киднапујем и водим те у питермарицбург у разгледање града, па у салон код моје другарице на козметички третман, да се опустиш.
или да одемо за почетак само на колаче, па после како год ти хоћеш...? и на крају немој да се изненадиш ако те и ја запросим.
не би било лепо да све ово одбијеш.

моцо извини, али ти би званично постао бигамиста, то не могу да дозволим.

Poslednja izmena:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.027
Lapiduse, ja sam stvarno bez teksta!
Pa ti to baš pratiš moj rad, obzirom da si zapamtio i gde "kafenišem" ili "očajavam"...
Ako Dragana ovo vidi, staviće me na listu "za odstrel", a ova tema ionako nije trebalo da bude posvećena meni.

Hajde malo da se vratimo na temu i pričamo o sopstvenim iskustvima, već mi postaje neprijatno. :red:

Moco, samo da znaš, Lapidus mi je stvarno poslao svoj broj telefona. yes3

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Samo ti zezaj... dok sam radila na jednoj od centrala u Telekomu, nekoliko puta su me prosili samo na osnovu glasa... bolje se čuvaj! ;-)
Već sam jednom napisao ranije, ali moraću da citiram starog, dobrog Čarlsa Bukovskog (naravno da nema veze sa crvendaćem, o njoj imam skroz pozitivno mišljenje :)):"Nikad se ne zaljubljuj u devojku koju vidiš od nazad(od pozadi) i kojoj samo čuješ glas preko telefona..." :dance2:

Učlanjen(a)
17.11.2009
Poruka
306
хвала ти, реконтро, знам ја то, али то важи обострано.
остало захтева мало текста.
морам да кажем: немојте дизати толику прашину око овог кроз шалу упућеног пријатељског позива на кафу. ја на сф већ имам једну дивну пријатељицу, која једино није из мог града, па не могу овако да се дружим са њом. а има ту и неколико људи са којима мислим да би било стварно пријатно дружити се, али важи иста ствар. али ово није клуб за класично дружење, ни фортуна.
поздрављам све учеснике у овој причи, али ко што рече црвендаћ, хајде да се вратимо теми.

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Moco, samo da znaš, Lapidus mi je stvarno poslao svoj broj telefona. yes3

Pa šta, meni ga je poslao prije 32 godine. Doduše, kolača nije bilo al' su znali past' ćevapi i pivo. Vjeruj mi Crvendać, ništa mi se loše nije dogodilo tako da možeš slobodno prihvatiti ponudu.

Natrag