Čišćenje kućišta računara

Učlanjen(a)
08.04.2011
Poruka
257
Koji je po vama najbolji uredjaj za čišćenje računara od prašine ?
Na koji način vi čistite vaš računar od prašine?
I da li postoji nešto slično kompresoru da može da izduvava vazduh a da ne košta (100€) pošto da dajem toliki novac a koristiću ga jednom u mjesecu ili jednom u dva mjeseca pa se ne isplati.
:D
 
Poslednja izmena:
MODERATOR
Učlanjen(a)
17.11.2012
Poruka
3.066
Imate komprimovani vazduh u spreju za ciscenje racunara, kosta oko 4-5 E, 400 ml, mada mozda negde se i mogu naci sprejevi za pumpanje guma na biciklima po manjoj ceni...
 
¯™¯
MODERATOR
Učlanjen(a)
21.11.2009
Poruka
28.450
Ja na izlazu od usisivaca ima deo na koji stavim crevo koje na drugom kraju gde treba da duva ima uzi izlaz i neku cetkicu i pazljivo prekontrolisem protok vazduha , malo povedes racuna improvizujes koja daljina od delova ,ma probaj na ruci kakav je mlaz i pritisak vazduha .

Vi koji nemate dodatak na izlazu usisivaca u onu rupu otpozadi na izlazu nezno ubacite crevo i nekako ga fiksirate nemora crevo skroz da zapusi tu rupu na izlazu.Improvizujte malo sa kanpom ili parcetom stiropora ili slicno da bi to crevo ostalo da stoji u toj rupi , za vreme ciscenja - duvanja.
A na ovom delu creva gde ce taj vazduh da duva napravite malo suzenje ili neki deo stavite koji vam olaksava manipulaciju i pravi mlaz vazduha koji nece da osteti komp prilikom ciscenja,a da vam bude zgodno za rad .
Na nekim crevima ima deo koji se otvara i zatvara i na taj nacin mozete da regulisete pritisak vazduha .
A na nekim usisivacima kao na ovom mom ima potenciometar sa kojim regulisem jacinu-napon i samim tim odredjujem kojom jacinom ce da radi i usisava ili ti duva.
Imam jedan usisivac koji samo za to koristim ovamo duva na jedno crevo a na drugo koje je iznad kucista usisava tu prasinu koja krene da leti.
Malo improvizuj probaj , nesme da bude jak mlaz koji uperis u kuciste i na delove-onako :)
Sad ce T za glavu da se uhvati.
I za zadnjih 20 godina uz pazljivo koriscenje , lepo sluzi a malo kosta.
 
Učlanjen(a)
28.02.2012
Poruka
5.118
Svakih tri, četiri mjeseca u auto ubacim računar i oprašim, odnosno kompresorom na benzinskoj ga ispušem. Ne pada mi napamet da kupujem kompresor zbog računara.
 
Učlanjen(a)
18.10.2015
Poruka
36
A zašto ne usisavanjem čistiti umesto izduvavanjem. Po meni efikasnije je izvuči prašinu nego oduvati.
Na cev usisivača postoji dodatak sa četkicom, otvorim računar i nežno počistim po matičnoj ploči. Onda postoji i dodatak, suživač cevi, na koji se mož dodati i plastična cevčica koja može se uvuči u tesnije delove računara. Nakon obavljenog posla moj je računar kao nov. Pozz...
 
Učlanjen(a)
13.11.2015
Poruka
73
Ja sto mogu da usisam to usisam, sto ne poskidam rastavim sve sto je moguce i ocistim, to otprilike uradim jednom godisnje, nekad i dva..
 
Natrag
Top