Ciscenje kompjutera

Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
27
Zivot mi je haos, soba mi je haos, kompjuter mi je haos.
Navikoh se, ali vec je pocelo da mi smeta.
Odabrah odakle cu da pocnem, od kompjutera :)

I seriously need some help!

Da predjem na stvar..

Kao sto rekoh,kompjuter mi je u haosu, mozda ima virusa,mozda ne. Desktop- nema toga ko se tu moze snaci. Ako skidam nesto,sliku,pesmu,film-jednostavno turnem na desktop jer cu ga tu najlakse naci. Kao sto mozete da pretpostavite nisam neki strucnjak za kompjutere, a ni za organizaciju. xD

Zelim da sredim taj haos, jer mi komp sada treba za posao. Imam masu slika, filmova i muzike.
Mogu li to nekako sve da metnem u foldere, a da ne idem na search , pa da mi izbaci 564115456 fajlova koje moram da svrstam u odredjeni folder.

To mi je najveci problem, ta organizacija. Za ciscenje cu se nekako snaci. Imam neke programe, a ako mi zatreba pomoc obraticu vam se kasnije.

'Ajte ljudi dobre volje, pomagajte, poludecu! :D

Član
Učlanjen(a)
10.11.2009
Poruka
1.654
jebiga, odvoji dan pa sve poredaj kako mislis da treba, napravi sebi foldere i pocni sa ubacivanjem, najlakse uzmes i markiras i prevlaci u foldere,slike, filmove i muziku narezi na diskove, ne trebaju ti na kompu, sto se tice virusa, ne mozemo mi znati jel imas ili nemas, ako sumnjas da imas instaliraj neki noviji antivirus pa preskeniraj, sta drugo da ti kazem, izduvaj malo komp od prasine i eto ti (zasad) sredjen komp

Član
Učlanjen(a)
29.09.2010
Poruka
142
Moj ti je savet da koristis ono sto vec postoji u windowsu,music,pictures,video itd.Moras da odvojis malo vremena i da sebi unutar svakog foldera napravis podfoldere.Recimo u music napravis npr foldere domace,strane,pop,rock ili kakvu vec muziku slusas i onda sve pesme tu prebacis i odmah razvrstas sto ce ti biti od koristi veruj mi,to isto uradis i sa slikama i sa svim ostalim stvarima.Znaci kad budes hteo da vidis neke slike odes u direktorijum pictures pa onda u podfolderima potrazis sta ti konkretno treba(npr "letovanje 2010").Tako ces uvek znati gde ti se sta nalazi jer ce sve biti tamo gde treba da bude a desktop ce ti biti pregledan.Poz

Član
Učlanjen(a)
04.11.2009
Poruka
52
ako imas Total commander :eek:tvori ga i jednu stranicu nameni za sve svoje podatke i jedan poseban folder npr: download-i u njega usmeri mozzilu itd.....mozes i:uttorent,jdownloader....
ovako je kod mene:

ovakod.jpg

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
27
Meni je i bio plan da poredjam sve po folderima. Meni je problemcic sto ja pola fajlova ne znam gdje se nalaze, sve mi je nekako razbacano. Ne znam da li da idem redom, jer sve odjednom nema sanse da cu da 'preslozim' Da krenem prvo da razvrstavam sve sa C, pa D. My Doc i Desktop cu isto posebno.
Prvobitna ideja je bila da udjem na search pa da lupim- all music, pa kad mi izbaci da je razvrstavam. Bacen je u vodu taj plan, trebalo bi mi mnogo vise vremena, i mnogo vise zivaca! :D

Acaportir- mozes li malo da mi pojasnis kako radi taj total commander? Nije mi problem da ga downloadujem ako valja nesto :D

Član
Učlanjen(a)
04.11.2009
Poruka
52
neznam kako kome,ali meni je najednostavnije iz total commandera da radim,znaci sve stoimam u kompjuteru se nalazi u total c.i odatke sve pokrecem....instaliraj ga i probaj na C-strani ceti biti programi koje imas vec instalirane recimo na D stranu napravi nekoliko foldera npr:download(sve sto skidas da Ti tu stavlja),muzika(strana,domaca),filmovi,slike.....

ovaj ja koristim:

Kod:
[URL]http://hotfile.com/dl/124140045/bcc911b/tcmd756a.exe.html[/URL]

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
16.01.2010
Poruka
86
Mislim...za početak,ipak izbriši ono što ne koristiš,sigurno da tu ima i nepotrebnih,što programa,što podataka,što failova,što foldera....

Član
Učlanjen(a)
07.11.2009
Poruka
335
Prijateljski savjet...

Ovdje ti zapravo i ne treba pomoć drugih...nije problem u radu računara...nema neke greške tipa softver ili hardver...
Ostalo je stvar tvoje lične inspiracije i posvećenosti sredjivanja nereda koji si napravio na hard disku...

Uzmi program koji su ti preporučili...Total Commander...
Zatim instaliraj CCleaner, Revo uninstaler (sa njim deinstaliraj nepotrebne programe), i na kraju pročešljaj sa Malwarebytes računar i biće sve ok...
Veliki pozdrav...

Natrag