Čišćenje kompa

Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
27
Ovako.. Prvo i najbitnije, želim da znate da nisam neki stručnjak za kompjutere, iako za kompom sjedim nekih 5 sati dnevno, ako ne i više. Ironija, znam. ;)
S obzirom na to da mi je stvarno muka od haosa u kompjuteru, treba mi pomoć oko reorganizacije i čišćenja, stvarno je vrijeme više.
Da objasnim problem:
U mom kompu je haos svuda, kad skidam nešto, ne obraćem pažnju hoću li fajl sačuvati na C, D, desktop, my documents. Poskidam dosta nepotrebnih stvari koje posle zaboravim, a to samo doprinosi tome da mi kompjuter svakim danom postaje sve sporiji. Moj cilj je da razvrstam sve, da imam folder za slike, muziku, filmove, programe, napravim backup folder i onda da uradim reinstalaciju. Ali s obzirom na to da ima dosta zaboravljenih poskidanih stvari koje ne znam ni gdje su, ne znam odakle da počnem ni kako.
Tako da, ako vam išta pada napamet, unaprijed veliko hvala! ;)
 
Član
Učlanjen(a)
27.09.2010
Poruka
229
Uh,morat ces dobro zagrejati stolicu ako je tako kao sto kazes.
Napravi u D particiji kao sto vidim imas tu particiju,par foldera kojima ces dati ime po zelji(filmovi,programi,slike itd).
Zatim sve prebaci sa C particije u te foldere.
Instalisi program CCleaner i ocisti komp i browser od tragova brisanja itd.
Kod:
http://www.filehippo.com/download_ccleaner/

Uradi defragmentaciju diska sa postojecim defragmenterom koji imas u windowsu.
Instalisi program Hitman i uradi skeniranje kompa
Kod:
http://freakshare.com/files/5r9y94fu/HitmanPro.v3.6.0.152.x86.rar.html

Ovo ti je moja preporuka,a da bi ustedio na vremenu i brze odradio posao uradi full format C particije i instalisi novi windows.Tako ces brze i sigurnije obaviti posao.
 
Član
Učlanjen(a)
04.01.2011
Poruka
886
Najbolje resenje je da uzmes TuneUpUtilities...sa njim ces ocistiti ceo komp...ako imas puuno fajlova uzmes lepo cd-ove i rezi.....
 
Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
27
Hvala na odgovorima ;)

Sto se CCleanera tice, vec ga imam instaliranog..
Sto se tice bworsera najvise koristim google chrome. Mogu li kako da ga uninstall , a da sacuvam bookmarks i sacuvane passworde? Za bookmarks znam da moze, samo zaboravih kako.. :D
 
Učlanjen(a)
20.01.2011
Poruka
2.253
Što se tiče čišćenja i održavanja kompa ako imaš Windows 7 netreba ti ništa više od CCleanera za regestri a Windows 7 Manager za sve ostalo repair sistema,windows utilities,disk utilities...Što se tiče bookmarks moj ti je prijedlog da napraviš jedan folder i u njega spremiš sve linkove koji te zanimaju i često koristiš s passwordima u noped texs napišeš i spremiš si ih tako da ti razumuješ.
Tako ćeš kad god budeš rušao sistem ili mijenjao komp imati svoje omiljene linkove a kad ih otvoriš lako ih dodaš u bookmark.
Download stvari ako si skidao pomoću browsvera nalaze ti se u C particiji/Users/Folder naziva tvog kompa/folder downloads
Nemoj si rušiti sistem prvo sve odradi sa Windows 7 Manager ,čišćenje 1click,onda repair center i jedno po jedno kad završi Fix,onda icon repair.Kad sve repair odeš na Misc.utilities pa disk utilities i napraviš disk Check i onda disk defragmente svih particija .
Restartaj komp i isprobaj kako radi da još pod Optimizer na Startup Manager možeš skinuti kvačice da ti se ne pale programi prilikom dizanja sistema koji ti ne trebaju Npr. ostaviš antivirusni,skaype,driver servis.
 
Natrag
Top