CIA: Srbija nastala 1918.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
[h=1]CIA: Srbija nastala 1918.
[/h] Izvor: Alo

Beograd -- CIA objavila izveštaj u kom navodi da je Srbija mesto pretovara heroina i pranja novca, nastala 1918, a nezavisnost je stekla 2006, piše "Alo".

7188429024ed372973c691365586996_220x220.jpg
Kako prenosi "Alo", CIA piše da istorija Srbije počinje 1918. osnivanjem Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca i dodaje da je Srbija punu nezavisnost stekla tek 5. juna 2006, odvajanjem od Crne Gore.
Ranjiva tačka Srbije je pranje novca, a osim toga je i mesto pretovara heroina na putu od jugozapadne Azije ka zapadnoj Evropi, ocena je američke Centralne obaveštajne agencije, objavljena na njenom sajtu u odeljku posvećenom našoj zemlji.

Obaveštajci američke vlade proučili su i sva srpska državna obeležja i nakon detaljne analize zastave zaključili da su crvena, plava i bela "panslavenske boje koje predstavljaju slobodu i revolucionarne ideale", te da je srpski barjak "inspirisan zastavom Rusije iz 19. veka", piše "Alo".

CIA takođe zna da će parlamentarni izbori u Srbiji biti održani u maju 2012. godine, kao i da značajan pritisak na politiku vrše naročito "dve grupe - pravoslavna klero-fašistička organizacija ‘Obraz’ i srpski nacionalistički pokret ‘1389’".


[h=2]Statistika "po CIA"[/h] Sa površinom od 77.474 kvadrata, Srbija je po veličini 117. zemlja u svetu, "nešto manja od Južne Karoline", mada po broju stanovnika na listi CIA Srbija zauzima 98. mesto.

Međutim, po stopi smanjenja broja stanovnika od 0,47 odsto Srbija je svrstana na čak 221. mesto od ukupno 230 zemalja. Brže od Srbije izumiru samo Rusi, Letonci, Ukrajinci, Estonci, Crnogorci, Bugari i stanovnici ostrva Sent Pjer, Kukovih i Severnomarijanskih ostrva. Po stopi smrtnosti od 13,85 promila naša zemlja je 16. u svetu.

Po izdvajanjima za zdravstvene usluge od 9,9 odsto BDP-a na listi CIA je Srbija na 28. mestu u svetu, dok je po broju od 5,4 bolničkih kreveta na 1.000 stanovnika na visokom 35. mestu u svetu, po čemu ispada da je Srbija opremljenija čak i od Švajcarske, koja važi za zdravstvenu silu, piše dalje "Alo".

Međutim, kao najčešće infektivne bolesti na našem području CIA navodi bakterijsku dijareju i krimsko-kongoansku hemoragijsku groznicu, što je inače virusno oboljenje koje prenose krpelji.

Sudeći prema podacima CIA, Srbija ne zaostaje ni po obrazovanju, pa je sa izdvajanjima od 4,7 odsto BDP-a rangirana na 73. mestu u svetu.

Po mišljenju američkih obaveštajaca, Srbi su tako obrazovaniji od Hrvata, Nemaca, Australijanaca, Italijana, Portugalaca, Španaca, Grka i mnogih drugih. Međutim, po broju nezaposlenosti mladih od 15 do 24 godina rangirani smo u sam svetski vrh besposličara - čak na šesto mesto, sa stopom nezaposlenosti od 42,5 odsto.

Uprkos uveravanju domaćih stručnjaka da se Srbiji ne mogu desiti razorni zemljotresi, CIA ocenjuje da je od svih prirodnih nepogoda Srbija najizloženija destruktivnim zemljotresima.


 
Član
Učlanjen(a)
06.10.2009
Poruka
783
Pa kad je ta njihova kretenska istorija pocela? Kada su engleski robijasi pobegli od ruke zakona u svojim maticnim zemljama, naselili se na severnoamerickom kontinentu i brutalno pobili kompletno zateceno stanovnistvo? Ili kad su svakom trecem crncu priznali pravo glasa? Ili kad su dali imunitet i lazni identitet najozloglasenijim ss oficirima nakon Drugog svetskog rata? Ili kad su prvi i jedini u istoriji sveta upotrebili atomsku bombu na civilima? Ili kad su ubijali svoje stanovnistvo kako bi imali medjunarodno pokrice za medjunarodne intervencije? Ili kad su Vijetnam zaprasivali pesticidima? Ili kad su Srbiju bombardovali kasetnim bombama i osiromasenim uranijumom?
SAD su kroz istoriju bile jedna velika nakazna licemerna tvorevina kreirana namenski da latentnijim putem ostvari ono sto su fasisti pokusali a nisu uspeli- svetsku dominaciju. I sad im nasa istorija smeta, sad mi ne valjamo, mi koji smo zidali manastire 400 godina pre nego sto je Kolumbo nabio nos tamo gde mu nije bilo mesto???
 
Natrag
Top