Šta je novo?

CG i u 2012. pouzdan partner

  • Začetnik teme Mr.Worldwide
  • Datum pokretanja
Mr.Worldwide

Mr.Worldwide

Dałe
Učlanjen(a)
04.10.2011
Poruka
3.295
[h=1]CG i u 2012. pouzdan partner[/h]B92

Podgorica -- Filip Vujanović kaže da će prioriteti Crne Gore u 2012. godini biti očuvanju ekonomske i socijalne sigurnosti, kao i nastavak integracionih procesa u EU i NATO.
On je kazao da će gradjani Crne Gore 2011. pamtiti po važnim integracionim dostignućima prijemu u Svetsku trgovijsku organizaciju i napretku na putu ka punopravnom članstvu u EU i NATO.

Crna Gora će, u nastupajućoj godini, na medjunarodnom planu održati stabilan kurs prijateljstva i saradnje sa svima u regionu i osnažiti svoje odgovornosti u medjunarodnim organizacijama, kaže predsednik Vujanović.

I dalje ćemo biti pouzdan partner u stvaranju mira u svetu i dati doprinos pred globalnim izazovima, naveo je Vujanović u novogodišnjoj poruci crnogorskim gradjanima.

On smatra da će napredak Crne Gore u integracijama biti podstrek i ohrabrenje za druge zemlje regiona da istraju u naporu pridruživanja EU.

Samo kao deo EU, region će imati punu stabilnost, a gradjani njegovih zemalja perspektivu boljeg života, kazao je Vujanović.

On je naveo da je Crna Gora svesna da je put do punopravnog članstva u EU dug i bremenit iskušenjima. Na tom putu nećenmo biti sami.

Uz nas su članice EU koje će nam pomoći da prihvatimo evropske standarde, ali i da sa sobom unesemo naše istinske vrednosti i naše vredne tradicije, istakao je Vujanović.

Prema njegovim rečima, nastupajući praznici prilika su za porodična i prijateljska okupljanja, odnosno da misli na one koji nisu sa nama.

Pre svega, mislim na crnogorske vojnike u mirovnim misijama, posebno u Avganistanu. Ponosni smo na njih i misiju koju imaju, odnosno kako predstavljau Crnu Goru pod njenom zastavom, kazao je Vujanović.

On je istakao da se ekonomski izazovi na najbolji način mogu savladati ako svi segmenti društva ulože napore da rade više i bolje.

Vujanović smatra da je priliv značajnog kapitala jedino moguć kroz direktne strane investicije. Zato ih moramo ohrabriti i čuvati se loših poruka koje nepotrebno obezvredjuju visok kvalitet naše investicione privlačnosti. Drugačijeg pristupa jednostavno nema, kazao je predsednik Crne Gore.

Vujanović je poručio gradjanima Crne Gore da nastave da neguju antifašizam, koji je temelj gradjanske države i multinacionalnog sklada.


 
Top