Četvrtaci škole u Altini još bez knjiga

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
Četvrtaci škole u Altini još bez drugog kompleta knjiga




Beograd - Ni 40 dana od početka škole đacima četvrtog razreda OŠ "Sava Šumanović" u zemunskom naselju Altina još nije podeljen drugi komplet knjiga, jer nedostaju udžbenici za oko 25 đaka. U Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu kažu da će đaci dobiti nedostajuće komplete udžbenika iz fonda školske biblioteke.


257204_1639430801udzbenicifotoblicdusanmihajlovicf_f.jpg



Za dva odeljenja obezbeđene su knjige od prethodne generacije četvrtaka, a za treće nedostaju, rekla je Tanjugu direktorka škole Jasmina Tonić i navela da je iz gradskog Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu dobila odgovor da će knjige stići u toku ove nedelje.

Ona je navela da sličan problem imaju i druge "rastuće" škole.

U tri odeljenja ima nešto manje od 90 đaka, a prošle godine je u četvrtom razredu bilo blizu 60 đaka.

- Nije u redu da u dva odeljenja podelimo knjige a da treće nema udžbenike ili da u samom odeljenju neka deca imaju a da druga ostanu bez knjiga, i to je razlog što čekamo dodatnu isporuku - rekla je Tonić.

Kako navode u Sekretarijatu problem će biti rešen tako što će se iz fonda školske biblioteke podeliti učenicima nedostajući kompleti udžbenika, dok Ministarstvo prosvete nauke i tehnološkog razvoja ne izvrši dodatnu nabavku nedostajućih udžbenika.

- Budući da je došlo do nesklada između trebovanih udžbenika i broja upisane dece u toj školi informisani smo da će Ministarstvo izvršiti dodatno nabavku, jer je resorno ministarstvo nabavljalo udžbenike za učenike četvrtog razreda, kao i radne sveske za učenike od prvog do četvrtog razreda - navodi se u saopštenju.


Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu dao je uputstvo direktorki škole da podeli sve udžbenike za četvrti razred u OŠ "Sava Šumanović" iz fonda biblioteke škole do dobijanja 25 knjiga, koje nedostaju, a isti princip primeniće i ostali direktori škola koje imaju sličnu situaciju.


Grad Beograd, ističe se u saopštenju, izvršio je dodatno nabavku nedostajućih udžbenika za prvi, drugi, treći, peti, šesti, sedmi i osmi razred i oni su već podeljeni učenicima.



Izvor:
Blic.rs
 
Natrag
Top