Šta je novo?
SerbianForum

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

Četiri najčešća mita: Kako i zašto žene varaju kada su u vezi ili braku

  • Začetnik teme crvendac_011
  • Datum pokretanja
crvendac_011

crvendac_011

Always a lady
Moderator
#1
Četiri najčešća mita: Kako i zašto žene varaju kada su u vezi ili braku

Novija istraživanja pokazuju da one i te kako mogu da imaju pragmatičan pristup, a muževi ih često nikada ni otkriju.

ThinkstockPhotos-628094422_620x0298d5587c3fa8cb6.jpg


Mnogo je predrasuda u vezi sa ženskom preljubom. Novija istraživanja pokazuju da one i te kako mogu da imaju pragmatičan pristup, a muževi ih često nikada ni otkriju. Ovo su mitovi u koje i danas verujemo, a koji nisu tačni.

Sociolog Ališa Volker sa Misuri univerziteta tvrdi u knjizi The Secret Life of the Cheating Wife: Power, Pragmatism, and Pleasure in Women’s Infidelity da mnoge žene koje varaju partnera traže upravo preko društvenih mreža i sajtova za upoznavanje partnera koji su takođe u braku.

Mit 1: Žene varaju jer žele da se razvedu

Nijedna žena sa kojom je Valker razgovarala nije žeLela razvod. Sve su žeLele da budu sa svojim muževima, samo su željele da svoje seksualne potrebe zadovolje sa nekim uzbudljivjim, drugim.

"Zaista sam se iznenadila ovim saznanjem. Obično verujemo da žene emotivno varaju, to rade kada su neshvaćene i po pravilu mislimo da žele da ostave supruga. Moje ispitanice su me uverile u suprotno. Njihov primarni cilj je seksualno zadovoljstvo", rekla je za Bussines Insider.

Mit 2: Prevara je uvek osveta

"Žene su se pokazale kao pragmatične po pitanju prevare. Prijavljuju se na sajtove za osobe u braku koje žele avanturu. Takođe, vrlo su oprezne, znaju s kim i šta žele i ne opredeljuju se lako. Većina njih je već bila na nekoj terapiji, ali muževi su uveek ti koji slabo reaguju", kaže Valker.

Mit 3: Žene varaju kada se zaljube u drugog

Samo nekolicina žena je rekla da su varale muževe sa muškarcima u koje su se zaljubile. I na kraju to nije bilo dobro i nije se završilo slavno. Zato žene zapravo traže nekog ko je "kompatibilan".

Mit 4: Žene varaju samo sa jednim muškarcem

Velika većina žena u studiji na osnovu koje je i napisana knjiga imala je više partnera van braka. Nisu nijednog trenutka pomislile da će jedan muškarac moći da zadovolji njihove potrebe i standarde.

Često im neko odgovara po senzibiltetu, ali ne može u drugim segmentima da ih prati, pa odmah menjaju strategiju.

(Novosti)
 

Top