Cetinje: Požar u Likovnoj akademiji

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
[h=1]Cetinje: Požar u Likovnoj akademiji
[/h] Izvor: Beta


Podgorica -- U zgradi bivšeg ruskog poslanstva na Cetinju, u kojoj je smeštena Likovna akademija, popodne je izbio veliki požar. Niko nije povređen.

3476152154f53c1085fc64655380928_368x259.jpg
Izgoreli su krovna konstrukcija i potkrovlje zgrade, u kojoj je bila Likovna akademija. Tu je bila veća količina materijala za rad studenata što je doprinelo brzom širenju požara čiji uzrok još nije poznat.
Niko nije povređen tokom današnjeg požara u zgradi nekadašnjeg Ruskog poslanstva na Cetinju, saopštio je gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović.

Najviše je, kako je saopšteno, stradao Grafički odsek Akademije. Izgoreo je i veliki broj grafičkih radova studenata, među kojima i njihovi diplomski radovi.

Požar je preduhitrio ranije najavljenu sanaciju te zgrade i još nekih starih palata u kojima su bile ambasade evropskih zemalja, u vreme kada je Crna Gora bila nezavisna kraljevina.

Zgrada Ruskog poslanstva je bila jedna od najlepših na Cetinju.

Gradonačelnik je ukazao da je požar u toj staroj građevini koji je izbio danas oko 16 časova, naneo neprocenjivu štetu i Cetinju i Crnoj Gori, i obećao da će zgrada biti obnovljena.

 
Natrag
Top