Šta je novo?

Cene "ubijaju" standard Crnogoraca

  • Začetnik teme sendi
  • Datum pokretanja
sendi

sendi

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.056
[h=1]Cene "ubijaju" standard Crnogoraca
[/h] Izvor: Tanjug


Podgorica -- Rekordne cene goriva su, uz poskupljenje struje i akciznih roba, novi udar na standard građana u Crnoj Gori, zbog čega je za 18. marta najavljen protest.Bezolovni evrosuper 98 prodaje se po1,46 evra za litar, evrosuper 95 za 1,43, a evrodizel košta 1,31 evra za litar. Te cene goriva važiće do 19. marta.
Cene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakih 14 dana s kretanjima cena na međunarodnom tržištu i valutnog odnosa evra i američkog dolara.
U Crnoj Gori je od nove godine došlo do poskupljenja struje i akciznih roba, dok se benzin prodaje po rekordnim cenama, što predstavljati novi udar na standard građana.

Crnogorski građani strahuju da, nakon poskupljenja goriva i struje, postoji opasnost od povećanja cena ostalih proizvoda i usluga, kao što se to već desilo sa akciznim robama.

Iz Zavoda za statistiku Crne Gore danas je saopšteno da je inflacija u februaru iznosila jedan odsto, dok je godišnja bila na nivou od 4,2 odsto. Kako se navodi, najveći uticaj na mesečnu stopu inflacije imali su rast cena hrane, duvanskih proizvoda i goriva.

Unija slobodnih sindikata, Mreža za afirmaciju nevladinog sektora i Studentska unija organizovaće 18. marta novi protest u Podgorici, ispred zgrade vlade, zbog teškog socijalno-ekonomskog stanja u Crnoj Gori.

 
Top