Čega se plaše muškarci: 6 njegovih najvećih seksualnih strahova

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Čega se plaše muškarci: 6 njegovih najvećih seksualnih strahova

I najsamopouzdaniji muškarci imaju svoje strahove, kad je reč o seksu. Proverite šta je to što ih najviše plaši i pokušajte, uz naše savete, da ih ohrabrite.

Veličina "muškosti"

Mnogi muškarci se brinu zbog veličine penisa i strepe da li će uspeti da zadovolje partnerku. Seksolozi savetuju da što češće hvalite ljubavničke veštite svog muškarca, koliko god da je obdaren. Osim toga, partnerka će sigurno uživati ako muškarac zna da koristiti opremu koju ima, na najbolji mogući način.

Ljubavničke veštine

Čak i oni koji će se zaklinjati da su odlični ljubavnici katkad će se zapitati jesu li to zaista. Ljubavničke veštine posebno brinu muškarce koji su u novim vezama i žele da pokažu partnerki da su sjajni ljubavnici. Činjenica je da muškarac nikad ne može tačno da zna kakav je ljubavnik, osim ako mu to partnerka kaže. Ipak, njeni uzdasi tokom seksa mogu mu reći mnogo o njegovim ljubavničkim veštinama.

Trajanje seksa

Hoće li seks prekratko trajati? Ili možda predugo? I to opterećuje muškarce jer se boje da na kraju neće dobiti aplauz koji silno žele. Živimo u vremenu u kom za mnoge probleme postoje rešenja. Oni mogu biti fizički ili psihološki, pa se treba obratiti lekaru.

Izostanak erekcije

Možda je najveći strah svih muškaraca − onaj od zakazivanja. Onima koji o tome često razmišljaju, to se uglavnom i događa jer nedostatak erekcije obično uzrokuju psihološke teškoće. U nešto ređim slučajevima uzrok je fizičke prirode. Ne treba toliko razmišljati o tome. Važno je obratiti se stručnjaku, koji najčešće može da pomogne u rešavanju problema.

Trudmoća i polne bolesti

Ovo je takođe česti strah muškaraca. Kako biste se zaštitili od neželjene trudnoće, ali i polnih bolesti, najbolje je da koristite kondom. Ako ste u stabilnijoj vezi, razgovarajte o tome i dogovorite zajedničku strategiju.

Loš seks

Mnogi muškarci boje se i da partnerka neće ispuniti njihova očekivanja, te da će im se dogoditi loš seks. Od toga posebno strahuju pre prvog seksa s novom partnerkom. Stručnjaci kažu da je to loš stav i da neki muškarci imaju prevelika očekivanja. To što se žena nije odmah u krevetu pokazala kao pravi ekspert, ne znači nužno da je loša ljubavnica. Možda joj treba samo malo više vremena i zbližavanja.

Izvor: Blic žena

Član
Učlanjen(a)
16.08.2009
Poruka
932
od svega nabrojanog samo al napominjem samo : POLNE BOLESTI
a seks, svaka zena je prica za sebe tako da i seks sa njima je prica za sebe

Član
Učlanjen(a)
25.10.2009
Poruka
3.279
Takav sam kakav sam, kome se sviđa biće sa mnom, kome ne široko mu polje! Jednostavna filozofija, kao na pijaci, nema tu strahova... :dance2:

Član
Učlanjen(a)
01.10.2009
Poruka
9
neko je nekad nesto smislio...
" nisam lep ko Brad Pitt,nemam guzu ko Mel Gibson,nisam brz ko Jean Claude Van Damme,nisam bogat ko Bill Gates,ni jak ko Rambo,al zato lizem bolje od Lessie"
dosta je vise ugadjanja zenskom polu,ako hoce ravnopravnost neka se i one potrude

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.036
Čega se muškarci plaše u krevetu?

27. 12. 2010. 08:00h|Vestionline

Čega se muškarci plaše u krevetu?

Iako muškarci po pitanju seksa rado ističu svoju slobodoumnost te slove kao, u tom smislu, hrabriji pol, i oni imaju nemalo strahova.

110096_0811sexmistakemanbedsm_if.jpg

Upravo se takvim strahovima pozabavila grupa čeških psihologa i seksologa koji su ispitali više od hiljadu muškaraca starosti između 20 i 45 godina.

Vrlo očekivano, većina pripadnika snažnijeg pola, njih čak 83 posto, najviše se plaši da će njihova partnerka zatrudneti. Fobija od neželjenog očinstva uglavnom muči mlađe slobodne muškarce koji se ne osećaju spremnim za ulogu roditelja, ali bliska je i starijima koji su u braku iz finansijskih razloga.

Iako su u prošla vremena bile itekako na ceni, device su postale druga najgora noćna mora savremenog muškarca te njih 70 odsto priznaje da bi ih zgrozilo saznanje tome da su svojoj partnerki prvi.

Za noćnu moru broj tri zaslužan je poznati muški ego, pa se više od 64 posto muškaraca plaši da će ih partnerka upoređivati sa svojim bivšim partnerima.

Nešto više od polovine, njih 53 posto, boji se da će tokom odnosa ugledati krv, 45 posto strahuje da neće zadovoljiti partnerku, a njih oko 36 posto plaši se bilo kakvih eksperimenata.

Član
Učlanjen(a)
30.11.2011
Poruka
1.872
[h=1]Seks strahovi koje imaju muškarci [/h]

Radosna vest - nismo jedine koje hvata panika (pre i) posle seksa. Saznajte iz prve ruke šta se tek muškarcima vrzma po glavi...

news_10494.jpg

Najveći strah koji ima muškarac je - da neće ništa biti od seksa. No, onog trenutka kada shvate da imaju prolaz javlja se čitav niz strepnji koje ih, pre nego što postanu vreli, i te kako ohlade i oznoje im dlanove.

DO GOLE KOŽE

Da, njih nikada nećete čuti da gunđaju zbog salca koje se preliva, debelih ruku ili naslaga na kolenima, ali to ne znači da nisu podjednako kritični prema svom izgledu. To je iskusio i Zoran (26) nakon što je sa
devojkom gledao „Troju“. „Nakon 2 sata torzoa, zadnjice i butina Breda Pita, zapitao sam se kako ja uopšte mogu s tim da se takmičim. Naravno da sam kasnije izbegao zajednički odlazak kod mene plašeći se da će moja devojka početi da nas poredi. Kao da je bilo kakavo poređenje i moguće.“

SA ILI BEZ ZAŠTITE

Muškarcima je potpuno jasno da je zaštita tokom seksa neophodna i da su, u većini slučajeva, oni ti koji bi trebalo da se postaraju o tome. No, ništa ne umanjuje problem kada o tome treba da se progovori. Zašto? Dozvolite Žarku (27) da elaborira: „Izašao sam sa jednom devojkom i bilo je jasno kuda sve vodi. Kada smo se našli u mom stanu, otvoreno sam je pitao da li ima kondom. Poludela je zbog toga što sam ‘uopšte pomislio da će se veče tako završiti’, obukla se i otišla. Ostao sam zatečen, naročito zbog toga što sam već bio u situaciji u kojoj sam, kada prethodno nisam pomenuo pitanje zaštite, bio proglašen sebičnjakom i ne znalicom koja nemari za siguran seks. Mi izgleda ni u jednoj varijanti ne pobeđujemo!“

ŽELJE I OČEKIVANJA

Taj famozni Prvi Put je za mnogo žene preloman u vezi. Otuda i strah kod muškaraca da će nešto krenuti po zlu, da ćemo mnogo više očekivati, a malo dobiti, da će mnogo pokušavati, a malo ostvariti. No, još veći strah postoji od onoga što dolazi posle prvog seksa. „Za Draganu sam mislio da bi mogla biti ona prava. Pustio sam da sve ide polako, a nakon što smo prvi put spavali, ona se potpuno promenila. Kao da je stekla neka mnogo veća „prava“: kritikovala me je, prigovarala i insistirala da je upoznam sa mojima. Trajno sam izbrisao njen broj
telefona!“. Zaključak: seks ne menja mnogo toga u životima muškaraca, pa se ne ponašajte kao da je suprotno.

BOGOVI SEKSA

I najzad, da li će nas "katapultirati među zvezde“ njihova je najveća briga. „Ne krijem da se trudim da steknem titulu boga seksa“, kaže Andrija (29), „ali mi se neprestano kroz glavu provlače pitanja da li je njen bivši bio bolji, šta ako omanem, šta ako ne uspem da je zadovoljim... Pritisak je nesnosan!“. Zato ih ne smemo kriviti što se trude da nam pruže maksimalno seksualno zadovoljstvo. Naprotiv. A kako bi im barem malo pomogle, dajte im neku naznaku ("Gde si naučio tu fenomelanu veštinu?“) da će se naći pri samom vrhu onih koji se nezaboravljaju.

Izvor: S media

Natrag