Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

Ceca traži azil u Australiji

P

PYC

Član
Ceca traži azil u Australiji


SrbijaNet | 25 novembar 2010Folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović, koja se u Srbiji sumnjiči za proneveru, tražiće politički azil u Australiji tokom predstojeće turneje na tom kontinentu, objavili su srpski mediji.


Neimenovani prijatelj popularne srpske pevačice kaže da će se, ukoliko protiv nje bude podignuta optužnica, Ceca privremeno preseliti u Australiju, gde će sačekati promenu vlasti. Naime, Arkanova udovica smatra da se u Srbiji protiv nje vodi hajka zbog pokojnog muža ali i prijateljstva sa Vojislavom Koštunicom i Velimirom Ilićem, koji su sada u opoziciji.


„Svesna je da će u slučaju takvog scenarija biti uhapšena i prebačena u ekstradicioni pritvor. A prema tamošnjem zakonu, postupak ekstradicije može trajati do godinu dana. Za to vreme dokazaće da Srbiji protiv nje vodi politizovan sudski proces,“ kaže izvor za ’Kurir’ i dodaje da bi Ceca mogla da dobije zaštitnu privremenu vizu. „Ukoliko joj zahtev za azil bude odobren, pevačica će u Australiji sačekati promenu vlasti u Srbiji. Smatra da bi tada optužnica protiv nje bila povučena, pa bi mogla slobodno da se vrati u zemlju.“


Zbog Cecine situacije reagovao je i njen prijatelj Dragan Marković Palma, predsednik Jedinstvene Srbije, koji vrši pritisak na partnere u vlasti da pevačica ne bude optužena.


„Sada je besan što je napisana optužnica protiv njegove prijateljice. On je ranije pretio i vređao kada se pominjao sudski postupak protiv Cece. Poznato je da je bio potpredsednik stranke Željka Ražnatovića Arkana i da je prijatelj sa njegovom udovicom,” rekao je izvor za ‘Blic’, dodavši da je Marković čak pretio da neće glasati za pojedine zakone.
 
Top