CD/DVD Citac

Učlanjen(a)
31.05.2014
Poruka
278
Pozdrav.Imam LG CD/DVD citac.I sa njim jedan veliki problem.kada hocu da gledam neki film ili instaliram igricu ne mogu da ga otvorim.Krene i ne moze da izadje.
Moram da ga udarim da bi izasao ili da u My Computer idem na Eject Disk.Svaka pomoc bi mi dobro dosla. Hvala unapred

MODERATOR
Učlanjen(a)
14.11.2009
Poruka
17.766
Imao sam i ja takav problem sa DVD rezacem ali vise nemam odradio je svoje :D, salana stranu ;) otvori citac i podmazi nekom mascu zubcanike ako se nisu pohabali od prevelikog otvaranja/zatvaranja.

Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.397
Cim on radi na Eject,verovatno mu nije u redu kontakt dugme.Nemoj ga udarati,samo ces mu skratiti jos vise vek trajanja.Bolje je i to na My Computer,dok ne budes mogao da kupis drugi,a taj ostavi za rezervu,a ako imas nekoga a poznajes da radi elektroniku,da ti pogleda to,mozda nije veliki problem.mozes i rucno da ga otvoris.Uzmi spajalicu i ispravi je i sa njom mozes da otvoris Citac.Ima mala rupica na prednjoj strani citaca,obicno se nalazi izmedju dugmeta i lampice,ali malo iznad ili skroz na drugoj strani.Gurni polako spajalicu i gurni,postojidugme u toj rupici koje i sluzi za nuzno otvaranje optike.Mada je to za nuzno,ali i to je bolje od udaranja.

Član
Učlanjen(a)
07.07.2011
Poruka
557
Onda je jasno da je neispravan taj taster, koji će majstor veoma lako i jeftino zamjeniti.

Učlanjen(a)
02.06.2015
Poruka
190
Uzmi spojnicu za papir i gurni u mali otvor ispod tastera. Ako ništa drugo, svaki put će da iskoče vratanca.

Natrag