CCleaner stvara hiljade praznih foldera

Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Sinoc sam preturajuci po jednom disku nasao 2900 podfoldera unutar foldera:

C:\Users\USERNAME\AppData\Local\Microsoft\Internet Explorer\DOMStore

Istrazujuci video sam da ih stvara CCleaner!? Prilikom svake upotrebe CCleanera trajno bi se napravila dodatna 4 foldera. Tako sam dogurao na 2900!

Sve ove foldere mozete bez straha obrisati kako ne bi zauzimali mesto i pravili haos na disku.

Zanimljivo je da na nekim racunarima nemam ovaj problem, na nekim se jednom obrisani folderi vise ne stvaraju ponovo a na nekim nakon brisanja pocinje njihovo stvaranje od nule - 0, 4, 8 ...

Brza pretraga neta pokazala mi je da je u pitanju problem koji pocinje od IE8 i bez nekog konkretnog resenja.

Ako volite da brisete besmislice sa svog racunara ovo je jedna od takvih.
 
Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.333
To se verovatno nakupi ako se duze ne cisti Temp folder i sve sto ide u AppData folder.kad smo vec kod tog programa,nasao sam neki slican program koji isto dobro brise te foldere i nepotrebne duplikate i jos stosta toga na particiji.Zove se PrivaZer.probao sam ga i radi dobro.Evo ako neko zeli da proba:
Kod:
http://privazer.com/download.php#.VwwE6zElmFk
 
Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Kod mene je samo ovo.

Da, to su ta cetiri foldera. Ako ih obrises CCleaner ce ih verovatno opet napraviti, sa jednako besmislenim nazivom, ali to znaci da nemas problem sa gomilanjem hiljada foldera.

Jos uvek nisam pronasao kako da sprecim njihov nastanak tamo gde se pojavljuju. Temp i slicni folderi nisu problem, kod mene su uvek prazni a podesavanja na svim racunarima su ista.

EDIT: Sve vise sticem utisak da je problem u instalacionoj verziji windowsa. Ne u verziji windowsa (tj OS-a) vec u konkretnoj verziji instalacije.
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
10.04.2012
Poruka
2.333
Primetio sam i ja da nije isto u svim verzijama Win.a.Ranije sam retko kad otvarao temp folder i cistio ga,a sad bogami cesto,ali sreca tu je CCleaner.
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Ako se ne varam DoMoga, ti si bio nemilosrdni pristalica Opere verzija 12, a sad odjednom imas problem sa explorerom. Zanimljivo je da bez obzira koji drugi pretrazivac da se koristi, s vremena na vreme se nekakvi podaci opet upisuju u folderu explorer. Sad ja nisam probao ovo sto mi pada na pamet, al pretisni desni klik na misu preko foldera DOMStore, pa u properties i u security tab-u, advanced, idi na Inherit i obrisi se kao admin, obrisi i system, odnosno sve, i onda apply i ok.
Teoretski niko ne bi vise mogao da upise ista u taj folder ili pristupi, ni ti ni sistem. U stvari mogu da mu pristupe neki namenski programi, kao antivirus ili virus, al to nas sada ne zanima.
 
Učlanjen(a)
11.04.2010
Poruka
481
Dobro ti nama dosao... Vec smo se zabrinuli.

Kako stoji stvar ostacu doveka korisnik Opere 12. I sada postujem sa nje. IE je isao uz windowse pa sta je tu je... Poteram ga jednom godisnje jer ima nekih specificnih situacija kada samo on moze da sacuva sliku sa WEB stranice kroz desni klik i "SAVE AS". Gajim jos nadu u Vivaldi browser, koji je napravila ista grupa programera koja ne napravila i originalnu Operu, ali je jos uvek trom kao tromi mravojed, iako vec ima fantasticne opcije "from the box". Da nije toliko trom vec bih odavno otvorio temu o Vivaldiju za windows. Ako ukines pristup DCOM folderu a stvaraju ti se oni famozni folderi dobijaces prijavu greske od windowsa. Ipak me odusevljavas me sa idejom. Vidim da si proveo ozbiljno vreme izucavajuci operativne sisteme a to nam je uvek dobrodoslo. :)
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Pa dobro sad, sa stanovista prosecnog portosaca, bilo koji brovser ce da zavrsi poso. Ta gore spomenuta opera je zaista genije za svoje vreme. Ne po pitanju neke eksplicitne brzine, mada i zbog toga vec i po pitanju brzog baratanja proxy serverima. Znaci takoreci dvokliikom, ti si brajko anoniman - I to bukvalno. Ko se razume u ovo zna o cemu pricam. S druge strane, to je verzija koja ima svojih tehnickih nedostataka. Recimo par puta sam sa antikeyloggerom, ulovio pokusaje remote injection. To je ko nezna, nekakav - nasilan pokusaj ulaska preko browsera. Da se ne lazemo mnogo, ovo postoji sa svaku verziju browsera. Teoretski ja i nemam sta da krijem, ali me da ih tako nazovem, privlace saznanja o ovim zaje*ncijama, kao magnet. Cisto analiza anegdote koju upotrebljavaju dobri momci, da je put do pakla, poplocan dobrim namerama. Pa ih ja, analiziram uz put, da kojim slucajem ne zastrane i odustanu.
 
Član
Učlanjen(a)
25.07.2009
Poruka
67
To se verovatno nakupi ako se duze ne cisti Temp folder i sve sto ide u AppData folder...
Jok... Taj "problem" nastaje samo ako pre čišćenja zahtevaš da ti CCleaner snimi sadržaj koji brišeš.
To je isto kao kada bi u stanu đubre umesto u kantu ćušnuo pod tepih. Nemoj snimati i nećeš imati takav "problem".
Jedan čovek, prikovan uz drvo, još pre 2 mileniuma je rekao "Oprosti im, ne znaju šta rade" :oopss:
 
Natrag
Top