Član
Učlanjen(a)
29.10.2011
Poruka
346
Uvek kada trebam nesto da skidam izadje mi "captcha" izlazi mi na svim sajtovima,mislio sam da je to normalno.
Imam brata koji se slabo razume u skidanja i cesto mu preko telefona objasnjavam korak po korak kako da nesto skine.
Znaci istovremeno dok mu objasnjavam idem isto to i kod mene medjutim kod njega krece skidanje bez captch-e.
Zbog cega onda meni uvek trazi captch-u a kod njega ne a skidanja su sa istog mesta?
 
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Postovani gospodine alex1974, vas brat verovato koristi neku od,
Extensions to Auto Solve and Bypass CAPTCHA,
..mali dodatak u vasem pretrazivacu koji se instalira kao extenzija(plugin).
Sad zasto vam to nije napomenuo, nezahvalno je spekulisati,
..ali vuce na tu stranu milom.
 
Član
Učlanjen(a)
29.10.2011
Poruka
346
Postovani gospodine Bazlik nema sigurno,kada ne ume da skine neki fajl sigurno nije znao ni da instalira neku extenziju.
Da li postoji takav plugin za Mozilu?
 
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Nisam siguran do u detalje, ali aktivirajte odeljak gde se instaliravaju extenzije i kad vas izbaci na sajt sa extenzijama, samo u trazilici upisite captcha i nesto ce da iskoci, eventualno.
Cak i internet explorer ima ovaj stos, pa sto ne bi i Mozila,
-Dobar lov.
 
Član
Učlanjen(a)
29.10.2011
Poruka
346
VELIKO Hvala.

Nenadjoh nista,zaboravio sam da kazem da mi cesce izlaze captch-e gde treba da oznacavam neke slike recimo planine,nazive prodavnica,saobracajne znakove...
 
Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Znaci da je vreme za promenu browsera. A zamisli kad sad uvedu ove captch-e sa nokautiranim ljudima, i sad treba da pritisnes sliku kome je veca shljiva ispod oka, grdne pare zaradjuju na tim klikovima, ne moz pojmiti.
Gle sta ce da uradis, kad budes otiso kod burazera u goste, i kad on ode u kenjaru, baci pogled ba Tab sa extenzijana i upamti ime doticne, verovatno neko slicno ime, recimo captcha solver ili nesto u tom stilu.
Ajd, pa vidimo se i javi ako nesto nadjes u gugle, i mene ovo interesuje, mislim nije lose znati ..itd
 
Član
Učlanjen(a)
18.06.2012
Poruka
1.272
Nenadjoh nista,zaboravio sam da kazem da mi cesce izlaze captch-e gde treba da oznacavam neke slike recimo planine,nazive prodavnica,saobracajne znakove...

Pa to je bar lako resivo ako te zanima kako on skida to bez capcha kodova onda lepo oba dvojca instalirate team viewer posalje ti user name i pass ulogujes se kod njega na komp i pogledas koji brovser koristi i koju verziju!
Pa u tabu za ekstenzije pogledas sta ima!I da li ima nesto slicno sto je bazlik nabrojao!
Mada ne bi bilo lose i da malo preskeniras komp nekom alatom tipa spyware doctor ili malvare bytes i tome sl!
 
Član
Učlanjen(a)
16.11.2009
Poruka
205
Nije samo to razlog.

Nama se na poslu vrlo često pojavljuje Captcha pri pretraživanju na Google, jer ljudi sajt firme otvaraju tako što otkucaju ime firme na Google Search (pošto su vrlo pametni i ne kontaju da je dovoljno otkucati prva 2-3 slova firme koja su sadržana u nazivu domena web sajta)... i posle nekog vremena Google je počeo s vremena na vreme da nam traži Captcha, jer "misli" da je u pitanju "bot" koji pokušava da podigne rejting sajta (mada se ionako pri pretrazi po nazivu pojavljuje na vrhu liste, jer nije u pitanju trgovina i sl.).


Moguće je da se i tebi dešava Captcha iz sličnog razloga, i meni se par puta dešavalo kod kuće da pri višestrukim uzastopnim pretragana na Google odjednom počne na svakih 5-10 pretraga da izbacuje Captcha... postalo je problem onima koji traže nešto što je malo teže naći na net-u (npr. download za neku knjigu koje nema na većini sajtova i sl.)... jednostavno, njihov algoritam je takav da sve te višestruke zahteve za pretragama označava kao da dolaze od bota i odmah prikazuje Captcha.
 
Član
Učlanjen(a)
29.10.2011
Poruka
346
Ne desava se meni pri pretragama vec kada hocu da skinem neku muziku ili film.
Recimo ovde na sajtu u filmovima naidjem na film koji bih pogledao i imaju linkovi za skidanje kada kliknem na link prvo mi izbaci da stikliram da nisam robot pa kada to stikliram onda mi izbaci slike planina,prodavnica ili saobracajnih znakova koje moram da klikcem da bih presao na sledeci nivo to jest na skidanje.
 
Član
Učlanjen(a)
16.11.2009
Poruka
205
Ne reče da li možda slučajno koristiš Google Chrome?

Ako je ipak Mozilla, ne znam, jedino ako ti saobraćaj ide preko IP adrese sa koje dolazi sumnjiv saobraćaj pa ti se aktivira Captcha (može da bude do provajdera, hostinga ili vlasnika samog sajta, ili šta već).
 
Natrag
Top