Šta je novo?

BUVLJAK SE SELI, ALI OSTAJE NA NOVOM BEOGRADU Odbačene opcije preseljenja na periferiju

UREDNIK
Učlanjen(a)
27.06.2011
Poruka
10.329
BUVLJAK SE SELI, ALI OSTAJE NA NOVOM BEOGRADU Odbačene opcije preseljenja na periferiju

BlicIOnline

Otvoreni tržni centar u Bloku 42, popularni buvljak, biće preseljen naredne godine, ali kako saznajemo on će ipak ostati na Novom Beogradu!


XPDktkqTURBXy9kNWZlYTJiYTA0MzY5N2YxMzAxNjM5MDJjMGQxM2YxOC5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Foto: D. Milenković / RAS Srbija Stotine tezgi čeka na preseljenje

- Još ne znamo gde će buvljak biti preseljen, čak ni Direkcija za građevinsko zemljište nije odredila tačnu lokaciju. Ono što možemo nezvanično da kažemo jeste da će ostati na Novom Beogradu i mi ćemo se potruditi da to bude u blizini sadašnje lokacije - kažu iz JKP “Gradske pijace”.

Ranije su u opticaju bile varijante poput Rakovice, Zemuna i Leštana. Ipak, kako nezvanično saznajemo, nova lokacija mogla bi da bude čak i u istoj ulici, a čelnici JKP “Gradske pijace” potrudiće se da različitim akcijama popularizuju novo mesto kod kupaca.

HSEktkqTURBXy8wOGI4NDlhMGFmNjYzOTNhMmU1YzFhOGNiYWM0NTI2OS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA

Foto: D. Milenković / RAS Srbija Bogata ponuda za sve ukuse

- Nama su nudili neka mesta na periferiji grada, međutim mi na to nismo pristali i izborili smo se da buduća lokacija bude u blizini sadašnje. Ipak, nikakve zvanične i konačne podatke još nemamo, niti su pripreme za preseljenje počele. Javnost će biti blagovremeno obaveštena o novim detaljima kada oni budu potvrđeni - kažu iz “Gradskih pijaca”.

Početak preseljenja predviđen je za jul naredne godine, a završetak krajem 2017. Akcija bi koštala oko 134 miliona dinara koliko je određeno za ovu svrhu.

UMESTO TEZGI POSLOVNE ZGRADE

Na atraktivnoj novobeogradskoj lokaciji, gde se sada nalazi buvljak, planirani su stambeni i poslovni objekti, dok bi u blizini trebalo da počne izgradnja moderne autobuske i železničke stanice.

MOGUĆA LOKACIJA IZA BLOKA 45

Buvljak se trenutno nalazi na uglu ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe. Ukoliko bi ostao u sadašnjoj ulici (Jurija Gagarina), to bi značilo da bi bio izmešten iza Bloka 45, u blizini naselja Dr Ivan Ribar.
 
Top