Butorović preminuo prirodnom smrću

Učlanjen(a)
07.02.2010
Poruka
14.864
[h=1]Butorović preminuo prirodnom smrću[/h]Novi Sad -- Ratko Butorović (57), zvani Bata Kan Kan, pronađen je mrtav u svom hotelu "Park" u Novom Sadu. Nije pronađeno ništa što ukazuje na nasilnu smrt, kaže sudija.


62811170951b30b874be6b887317613_368x230.jpgPosle uviđaja u apartmanu u Hotelu Park, nije pronađeno ništa što bi ukazivalo da je reč o nasilnoj smrti, rekao je istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu Miroslav Alimpić.
Alimpić je novinarima kazao da su u vršenju uviđaja pomogli kriminalistička tehnika i sudski veštaci koji su dali svoje mišljenje o uzroku smrti.

"Pregledana je i medicinska dokumentacija u i oko samog apartmana. Nema nikakvih tragova koji bi ukazivali da je smrt nastupila drugačijim načinom osim prvobitno pretpostavljenog - prirodnom smrću", rekao je Alimpić koji je dodao da je smrt nastupila tokom prepodneva.

Prema njegovim rečima, telo Butorovića je upućeno u Zavod za sudsku medicinu gde će biti sutra obavljena obdukcija nakon koje će sa sigurnošću znati uzrok smrti.


On je kazao da postoji sudska zabeleška o tome ko je i kako pronašao Butorovićevo telo, ali da ti podaci nisu za javnost.

Butorović je bio uhapšen 29. januara 2008. kada su specijalne policijske snage upale u njegovu palatu sa staklenom kupolom u novosadskom predgrađu Telep i kada je uhapšen pred policijskim kamerama u pidžami, po "američkom protokolu" (stomakom na patos, ruke na potiljak) mada nije pružao nikakav otpor, a pod "osnovanom sumnjom da je izvršio krivično delo davanja mita".

Naime, prema policijskim izvorima, upravo te večeri Ratko Butorović (u međuvremenu je promenio jedno slovo u svom prezimenu – da bi tako, kako kažu, zbunio kompjutere na granicama Evropske unije), kao predsednik FK Vojvodine je isplatio 3000 evra mita fudbalskom sudiji Mihajlu Jekniću, za nameštanje pobede FK Vojvodine nad FK Mladošću iz Lučana 12. decembra 2007. (navodno uz posredovanje Milana Čabrića, direktora Sportskog centra "Vujadin Boškov" u Novom Sadu). Jeknić je uhapšen na autoputu Novi Sad–Beograd.

[h=2]Ko je Ratko Butorović[/h]Ratko Butorović poznat je široj javnosti kao vlasnik nekoliko prestižnih hotela, ali i kao čelnik više sportskih klubova u Srbiji i Crnoj Gori

Ljubitelj lakovane i drečave garderobe i obuće, novosadski biznismen sa „juriš” frizurom, našao se iza rešetaka zbog nameštanja rezultata na jednoj fudbalskoj utakmici. Saznalo se da je sudijama trebalo da isplati 4.000 evra, koje je, u slengu, zvao „četiri kila pečenja”.

Čovek sa nadimkom čuvenog plesa iz još čuvenijeg pariskog noćnog kluba „Mulen ruž”, Ratko Butorović, poznatiji kao Bata Kankan, počeo je svoju karijeru punom kontroverzi još pre tridesetak godina tako što je radio kao telohranitelj u Beču. Tu se navodno intenzivno družio sa Đorđem Božovićem Giškom, ubijenim komandantom Srpske garde.

Sredinom osamdesetih vratio se u Srbiju. Saznalo se da je promenio prezime, upravo po povratku sa „školovanja na životnom univerzitetu”, kako takveosobe zovu svoj boravak u inostranstvu, koji obiluje mnoštvom sumnjivih priča i indicija. Umesto Buturović, postao je Butorović. Na taj korak se navodno odlučio pošto pod pravim prezimenom nije mogao da računa na gostoprimstvo u Nemačkoj, Austriji i još nekim zemljama zapadne Evrope. U Novom Sadu se tvrdi da ni sa promenjenim prezimenom nije putovao na zapad čak i kada su pregovori oko transfera igrača sa stranim klubovima ugovarani na višemilionske sume.Navodno, putovao je samo u Grčku, gde je, opet navodno, imao vlasničkog udela u poznatom košarkaškom klubu PAOK iz Soluna. Tih osamdesetih, postao je jedan od „prvih privatnih biznismena u Jugoslaviji”, tako što je otvorio dragstor „Kan-kan”.

Poznat je široj javnosti kao vlasnik nekoliko prestižnih hotela, ali i kao čelnik više sportskih klubova u Srbiji i Crnoj Gori. Živi u velelepnoj vili sa bazenom, koja je nekog podsetila na kuću u kojoj je živeo Toni Montana (koga je glumio Al Paćino), u čuvenom filmu „Lice sa ožiljkom”.

Kada je kupio novosadski hotel „Park”, Kankan je tvrdio da će ovaj hotel postati toliko dobar da će „Hajat” u odnosu na njega biti „najobičnija nula”. Najavio je da će ga obnoviti vrlo brzo i da će na njegovo otvaranje doći najmanje tri svetske zvezde – Dženifer Lopez, Anabela i Riki Martin.

Bio je spominjan kao uspešan biznismen, ali potom se Kankanovo ime učestalo spominjalo u kontekstu raznih kriminalnih radnji. Prvo je procurelo da je jedan od „ključnih ljudi” u nezakonitim radnjama vezanim za fudbal, da bi se kasnije doveo u vezu sa aferom „Bedem”, kada je porušen zaštitni zid Petrovaradinske tvrđave, nedaleko od njegovog ekskluzivnog hotela „Leopold Prvi”. Pričalo se da je bedem na ovom istorijskom spomeniku kulture, srušen samo da bi gosti „Leopolda Prvog” imali lepši pogled na Dunav.

Kankan je pominjan u medijima i povodom požara u kojem je uništen atraktivni hotel „Putnik”, u najstrožem centru grada, jer je predsednik FK Vojvodina najavio da mu je sledeći cilj (posle kupovine, odnosno zakupa najluksuznijih novosadskih hotela „Park” i „Leopold Prvi”) upravo kupovina „Putnika”.

Rođen u Nikšiću, blizak prijatelj Brane Mićunovića, koga u medijima označavaju kao nezvaničnog kralja crnogorskog podzemlja i srpskog fudbala, Kankan slovi i kao brat od ujaka crnogorskog premijera Mila Đukanovića. Na Kankana je do sada dva puta pokušan atentat.Izvor:
B92.net
 
Član
Učlanjen(a)
20.03.2013
Poruka
65
Olos. Dugo je i ziveo.
Po onom sta je radio, i cudi me da je umro prirodnom smrcu. Mozda je "popio corbu".
Ako, neka, takvi su nam prljali grad.
 
Natrag
Top