Šta je novo?
Učlanjen(a)
13.06.2013
Poruka
1
Pozdrav svima, moje je ime Zorica i nova sam ovde. Već neko vreme tražim inofmacije o Bugarskoj jer želim sama da idem na letovanje tamo a nisam bila do sada. kasno sam počela da planiram odmor pa mi je baš teško jer je sezona već tu. Neću da idem preko agencije jer mislim da je jeftinije ako ideš sam. Oduševio me je ovaj forum jer ima dosta informacija koje tražim jer nema baš puno domaćih sajtova sa temama o Bugarskoj. Do ovog foruma sam jedino našla ovaj sajt Bugarskainfo.com pa ako neko ima isti problem kao ja, da pomognem. Jer nije lako da sam isplaniraš odmor kada ne znaš zemlju i nemaš informacije gde da nađeš. Turistički sajtovi nude samo hotele i malo površnih informacija a ja želim da baš vidim i naučim nešto o Bugarskoj. Ako neko ima neki savet gde bih mogla da odem, neko malo tiho mesto, jeftinije, neka mi preporuči. A ja ću sama obilaziti i upoznavati obalu. Hvala unapred :)
 
Poslednja izmena od urednika:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
37.697
Letovalište za ljubitelje knjige

Letovalište za ljubitelje knjige

Ako letujete na Crnom moru u Albeni, u Bugarskoj, ne morate da razmišljate koju knjigu da ponesete. Pored plaže čeka vas biblioteka sa 2.500 naslova na deset jezika.

1.jpg
Dugi imaju plažne barove i klubove, a Albena biblioteku

Ova biblioteka je turistički hit, jer uzimanje bilo koje knjige sa police ne košta ništa, a ponuda je bogata - 2.500 naslova na 10 jezika. Lokalne vlasti su zadovoljne jer raznovrsnost ponude pomaže popularnosti te neobične biblioteke.

Prema rečima pomoćnika direktora letovališta Albena, Jovke Strašilove, biblioteka se stalno obogaćuje, jer gosti kada napuštaju letovalište ostavljaju svoje primerke da bi i drugi ljubitelji knjiga mogli da ih koriste.

Literarni žanrovi su raznovrsni od svetske klasike do trilera, mističnog štiva, pa do ljubavnih romana i memoara, što privlači pažnju i mlađih i starijih čitalaca. Turisti su oduševljeni idejom na koju je došao Nemac, Herman Kompernas iz firme "Albena PLC".

"Veoma brzo smo našli odgovarajući, trajni materijal, neku vrstu konstrukcije od paleta ispod polica. Zbog toga je biblioteka otporna na jak vetar", objasnio je menadžer projekta i arhitekta Kompernas.

Prema zamisli menadžera, napravljeno je 140 polica na kojima ima mesta za 4.000 naslova.

Izvor: RTS
 
Top